x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    15 Oct 2009   •   00:00

• Sufleul de castane • Gogoşarii umpluţi cu struguri



Mirela Simionescu, Constanţa. Pentru sufleul de castane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g piureu de castane (din comerţ), 2 linguri praf de biscuiţi, 2 ouă, 100 g zahăr pudră, 125 g unt, zahăr vanilat, 1 pacheţel praf de copt. Preparare: Mixaţi untul până devine o spumă. Amestecaţi gălbenuşurile cu piureul de castane, zahărul pudră şi praful de copt. Bateţi spumă albuşurile şi adăugaţi-le în piureul de castane şi încorporaţi şi praful de biscuiţi. Într-o formă unsă cu unt, daţi la cuptor la foc mic. Serviţi cu toping de ciocolată şi frişcă.


Alexandra Dobrovic, Ploieşti. Gogoşarii umpluţi cu struguri se prepară din ingredinetele următoare: 3 kg gogoşari, 2 kg struguri cu bobul mare, 1 l oţet de 9 grade, 1 l apă, 200 g zahăr, 100 ml ulei, o crenguţă cimbru, o crenguţă mărar uscat, 5 foi de dafin, 50 boabe de piper, o lingură boabe de muştar, 2 rădăcini hrean, 2 ardei iuţi, 3 frunze de ţelină, 10 pastile aspirină (simplă), o lingură sare. Preparare: Spălaţi şi curaţaţi de cotor şi seminţe gogoşarii, fără să-i rupeţi. Spălaţi strugurii şi daţi la zvântat. Curăţaţi hreanul şi-l tăiaţi feliuţe de 2 cm. Într-un vas, puneţi la foc oţetul, uleiul, apa, zahărul, sarea, cimbrul, mărarul, foile de dafin, boabele de piper şi de muştar. Când dă în clocot, puneţi gogoşarii 2 minute apoi îi aşezaţi cu gura în jos la scurs. În fiecare gogoşar puneţi o bucăţică de hrean şi îl umpleţi cu boabe de struguri. Aşezaţi gogoşarii cu boabele de struguri în sus, într-un borcan de 5 l, printre ei ardeii iuţi, deasupra frunzele de ţelină. Clocotiţi iar oţetul, răciţi uşor, adăugaţi aspirina pisată şi îl turnaţi peste gogoşari în borcan. Închideţi borcanul şi daţi la întuneric.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda