x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    17 Iun 2010   •   00:00
Lavinia Proca, Bucureşti
Pentru checul "Otello" aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 200 g unt (margarină), două pahare zahăr, un pahar făină, 4 ouă, un pahar lapte, 3 linguri cacao, esenţă de rom, o linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie. Preparare: Untul (margarina), zahărul, laptele şi cacaua se pun pe foc mic. După ce se topeşte zahărul se dă deoparte pentru 2 minute, apoi se pun gălbenuşurile (câte unul) şi esenţa de rom. Se opreşte într-o cană (cam jumătate) din compoziţie. În ce a rămas se adaugă făina, bicarbonatul şi albuşurile bătute spumă. Se ung tăvile (două) şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia şi se dau la foc mic (40 minute). Se scot calde din forme, apoi, după ce s-au răcit, se ung cu glazura de cacao păstrată în cană, reîncălzită. Ornaţi după imaginaţie!


Roxana Mircescu, Brăila
Pentru un tort "Joffre" aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două pachete unt (400 g), 50 g cacao, 400 g zahăr, 8 ouă, 100 ml apă, o lingură făină, 100 g stafide, fructe confiate, două linguri zahăr pudră. Preparare: Zahărul, cacaua şi apa se fierb puţin (până se topeşte zahărul). Se răceşte şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Se împarte compoziţia în două. În prima parte se adaugă o lingură de făină şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune într-o cratiţă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie, apoi se coace. (Sau într-o cratiţă pentru blat de tort cu fund mobil) În cealaltă parte a compoziţiei se pune un pachet şi jumătate de unt, stafidele şi/sau fructele confiate, apoi se amestecă. Aceasta se toarnă peste blatul copt şi răcit. Se lasă la rece în formă. Se face o glazură de ciocolată rasă (sau după imaginaţie), care se adaugă peste tort după ce acesta este scos din formă, pentru a-l orna.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda