x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Muzică, soare, şi-o tabără de vară

Muzică, soare, şi-o tabără de vară

de Loreta Popa    |    25 Iul 2010   •   00:00
Muzică, soare, şi-o tabără de vară

Tabăra de vară Kids Radio şi-a deschis porţile la 15 iunie. La fel ca anul trecut, Radio3net şi puiul său, Kids Radio, încearcă să ofere o alternativă cultural-educativă copiilor care vin în taberele de stat.



Ar trebui ca taberele şcolare să nu mai fie doar o destinaţie de vacanţă pentru copii, ci un loc unde ei să înveţe, să-şi dezvolte cultura generală şi abilităţile de comunicare, să cunoască alţi copii şi să interacţioneze. Copiii trebuie încurajaţi să se exprime, fie că este vorba despre talent sau performanţă, fie că este vorba despre categorii defavorizate ori puţin mediatizate.

Tabăra de vară Kids Radio, respectiv Tabăra Luminiţa Eforie Nord, a primit în această lună vizita unui grup de gimnaste de la Oneşti, însoţit de antrenoarea Anamaria Zaharia şi Eugen Grosu. Fetele au însufleţit Tabăra de vară Kids Radio. După o muncă asiduă, din care sacrificiile nu au lipsit, iar rezultatele nu au întârziat să apară, fetele au venit într-o binemeritată vacanţă. "Sportivele noastre au vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, fiind împărţite în trei grupe: începătoare, avansate şi grupa de performanţă", spune antrenoarea Anamaria Zaharia. "Antrenamentele se desfăşoară la Oneşti, în Sala de Gimnastică «Nadia Comăneci» atât dimineaţa, cât şi după-amiaza. Iar grupul cu care am venit anul acesta în Tabăra Luminiţa Eforie Nord este format din fetiţe cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Alături de mine, ca însoţitor, se mai află şi antrenorul Eugen Grosu.

Conducerea clubului nostru încearcă să ofere cele mai bune condiţii de pregătire tuturor sportivilor, astfel în fiecare an, atât vara, cât şi iarna, se organizează cantonamente la mare şi munte. Aceste cantonamente presupun o recuperare după efortul intens depus în timpul anului competiţional, dar şi o pregătire specifică în condiţii naturale care avantajează dezvoltarea anumitor calităţi fizice necesare: rezistenţă, forţă, viteză, îndemânare. Printr-o medicamentaţie corespunzătoare (calciu, minerale, vitamine) combinată cu avantajele aerului şi apei mării, se obţin rezultatele dorite. Având în vedere că pentru o parte dintre fete competiţiile nu s-au terminat, acesta nu este doar un cantonament de refacere, ci şi unul de pregătire. În acelaşi timp, fiind doar nişte copii, unele dintre ele provenind din familii fără posibilităţi materiale deosebite, pe lângă antrenamente, le oferim cât mai multe momente frumoase, amintiri, care le ajută în dezvoltarea lor personală.

Sportul, în general, şi cel de performanţă, în special, reprezintă o activitate pe care orice român ar trebui să o perceapă ca o necesitate pentru o viaţă sănătoasă, şi nu ca o obligaţie. Copiilor care sunt înscrişi în grupele de începători li se imprimă de mici dragostea de mişcare şi graţie, iar cei care prezintă calităţi deosebite pentru gimnastică sunt îndrumaţi spre sportul de performanţă. Cât despre dragostea faţă de acest sport, o dată ce ai intrat în lumea gimnasticii, nu o mai poţi uita şi rămâi ataşat pe viaţă. Acum ele sunt încă mici, însă, în doi-trei ani, sperăm să le vedem reprezentând ţara noastră în marile competiţii. Este al treilea an în care suntem musafirii acestui complex, care ne oferă cazare în condiţii optime, masă de o calitate deosebită şi o plajă curată şi sigură pentru copiii noştri.

Asocierea taberei de vară cu posturile publice de radio Radio3net şi Kids Radio este într-adevăr una deosebită, reuşind să ofere astfel momente frumoase celor care sunt în sejur în această tabără. Muzica de calitate ce se aude pe toată durata zilei îi încântă şi îi relaxează pe toţi cei care se bucură de mare şi soare", a încheiat Anamaria Zaharia.

×
Subiecte în articol: special observator spectator