x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul C4: Tehnologie + Consum = Love

Noul C4: Tehnologie + Consum = Love

de Sebastian S. Eduard    |    24 Mar 2011   •   18:22
Noul C4: Tehnologie + Consum = Love

158044-36-38tv-7.jpgLa începutul acestui an, Citroën a lansat şi în România noul C4. Reclama nu a putut trece neobservată, asta dacă nu cumva nu v-a intrigat acea puzderie de biciclişti care alerga după maşină.

Tehnologie şi noxe extrem de mici spun francezii. De acord. Dar mai mult decât atât pe noi ne-a uimit consumul. Am testat motorizarea de 2 litri diesel şi pot spune că am bănuit că, pe undeva, computerul de bord trişează. În regim urban consumul abia a sărit de 8 (în carte scrie 6,5) în ciuda încercărilor noastre repetate de a brutaliza maşinuţa. Maşinuţă care, de altfel, reacţionează extrem de bine la pedală şi nu afişează „lenea” specifică motoarelor diesel.

La interior ne aşteptam ca totul să fie în regulă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Materiale faine, bine închegate, o geometrie a bordului aproape tradiţională, un sistem hi-fi performant şi, surpriză, câteva gadgeturi drăguţe. În plus, spaţiu. Noul C4 este mult mai spaţios decât precedentul.
În exterior nu putem să nu admirăm încercarea francezilor de a da o nuanţă de distincţie şi de a ieşi totul impecabil. Cel puţin din faţă, C4 este o maşină frumoasă. Foarte frumoasă. Din spate, am zice comună, nu iese în evidenţă.

Noi am testat
Motorizare: 2.0HDI/150 CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 8,6 s
Viteza maximă: 207 km/h
Cutie: BV6
Consum: 6,5/4,0/4,9 l

×
Subiecte în articol: auto&moto