x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O minune a lumii antice

O minune a lumii antice

de Vlad Ionescu    |    08 Aug 2008   •   00:00

Marele Zid atrage milioane de vizitatori pe an
Dacă ai ajuns la Beijing şi nu ai apucat să vizitezi Marele Zid, poţi spune că ţi-ai ratat călătoria. Avînd o lungime totală de 6.600 de kilometri, chinezii o consideră o minune a lumii antice şi de vreo 50 de ani au început să-i exploateze la maximum imensul potenţial turistic.



Marele Zid atrage milioane de vizitatori pe an
Dacă ai ajuns la Beijing şi nu ai apucat să vizitezi Marele Zid, poţi spune că ţi-ai ratat călătoria. Avînd o lungime totală de 6.600 de kilometri, chinezii o consideră o minune a lumii antice şi de vreo 50 de ani au început să-i exploateze la maximum imensul potenţial turistic. Cel mai accesibil sector, dar şi cel mai bine conservat, se află la doar 60 de kilometri de centrul Beijingului. Şoseaua este foarte bună, puţin circulată, aici urmînd să aibă loc cursele de ciclism. 

Şerpuind pe crestele munţilor şi ale dealurilor, Marele Zid oferă o ima­gine uluitoare. Un bilet de intrare costă 4 euro, iar elevii, studenţii şi pen­sionarii au reducere de 50 la sută. Curios, copiii sub 1,20 metri înălţime nu plătesc bilet.  

Ridicarea Marelui Zid a început în timpul Dinastiei Qin, în anul 220 î.Hr. Se spune că la ridicarea sa au muncit două milioane de oameni. În medie, zidul are şapte metri înălţime şi opt metri lungime.

×
Subiecte în articol: jocuri olimpice