x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul O TELECOMANDĂ PENTRU TOATE/Controlează electronicele din casă

O TELECOMANDĂ PENTRU TOATE/Controlează electronicele din casă

de Alexandru Radescu    |    12 Mar 2009   •   00:00

Una care să le controleze pe toate. Poate vă gândiţi la saga lui Tolkien şi al său "inel", dar e vorba de o telecomandă universală: Philips SRU8015.



Gadget-ul inteligent permite controlul a până la 15 echipamente din locuinţă, de la ventilatoare şi sistem de iluminat până la televizor, DVD player şi home theater. Prin intermediul bazei de date de coduri IR (infra roşu) încorporate, telecomanda beneficiază de o bibliotecă de pictograme pentru canalele cele mai importante. Pictogramele pot fi asociate canalelor corespunzătoare de la ecranul LCD color (2 inci, rezoluţie 220 x 175).

NAVIGARE ŞI CODURI
Un cursor cu o rotiţă permite navigarea prin meniul de configurare şi prin diverse pagini, prin rotire în ambele direcţii. În cazul în care codurile dispozitivului nu sunt incluse în baza de date încorporată, acestea pot fi aflate de la telecomanda originală printr-o îndreptare spre aceasta. Telecomanda funcţionează cu trei baterii AA, distanţa de operare este de 10 metri, iar banda de frecvenţă este 19 kHz - 455 kHz.

INFO
În loc să opereze componentele individual, controlul pe bază de activităţi uneşte funcţiile cele mai utilizate în aplicaţii precum "Vizualizarea unui film" sau "Ascultarea unui CD".
Preţ: 520 ron.


Televiziune, mail, monitorizare - Încorporate în canapea

Multă lume visează să tolănească pe o canapea, având la îndemână şi un smartphone şi un netbook. Dar cum ar fi să ai o canapea care conţine şi monitor de computer de la care poţi verifica mail-urile, poţi acţiona alte electronice din casă şi pe care să-l poţi ajusta pentru a vedea şi un film?

Chiar există pe piaţă aşa ceva, canapeaua Athena Multimedia produsă de elveţienii de la Arta Nova. Pe braţele canapelei sunt montate monitoare. Dacă vrei să lucrezi ca pe un tablet PC, display-ul rămâne la locul său.

Dacă vrei să urmăreşti un fişier video, eventual un slide de fotografii, monitorul se poate ridica, beneficiind de un braţ mobil. Preţul este 12.300 de euro, dar producătorul nu a specificat dacă ecranele sunt tactile sau dacă sistemul are internet wireless.


×