x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Oktoberfest la Taverna Sârbului: patru zile şi patru nopţi!

Oktoberfest la Taverna Sârbului: patru zile şi patru nopţi!

14 Oct 2010   •   00:00
Oktoberfest la Taverna Sârbului: patru zile şi patru nopţi!
0-133950-oktober.jpgLume, lume, pregăteşte-te de mare petrecere, mare, cum n-ai mai văzut, care va ţine patru zile şi patru nopţi!

În perioada 21-24 octombrie Oktoberfest se mută la Taverna Sârbului din Bucureşti. Vor curge valuri de bere şi valuri de fanfare. Iar ca la orice mare petrecere, mare, bucatele alese nu se vor lăsa rugate prea mult: pleskavica va dezmierda cerul gurii, mititeii sârbeşti vor da neastâmpăr veseliei, mieii la  proţap vor ameţi toate gusturile, iar şliboviţa va fi din partea casei.

Bineînţeles că o mare petrecere, mare, nu se putea desfăşura decât în trei locuri deodată! Un cort special amenajat lângă Taverna Sârbului, o terasă acoperită, plus restaurantul vor dudui de voie bună.

Fanfara din orchestra lui Goran Bregovic, fanfare militare şi nu numai vă vor îmbia  să tropăiţi zi de toamnă până în seară. Iar berea...berea este specială!
În primul rând va fi blonda Warsteiner - o "domnişoară" de spiţă nobilă germană, ce poartă în spumă o istorie de familie datând din 1753. Apoi vor fi alte două "domnişoare" - una albă şi cealaltă neagră, dar amândouă sub acelaşi nume regesc- Konig Ludwig (un nume strâns legat de Ludwig al II-lea, rege al Bavariei între 1864-1866).

Nu se va lăsa mai prejos nici "domnişoara" blondă-nefiltrată Weihenstephan- licenţiată pe la 1040, şi căreia i-a făcut "curte" Napoleon Bonaparte prin 1803. Şi, nu în ultimul rând, blonda Oettinger - cea mai bine vândută bere germană în momentul actual.

Ce mai, o mare petrecere, mare, de patru zile şi patru nopţi! Dacă vreţi să vă simţiţi ca în poveşti, nu uitaţi: bere nobilă, bucate alese, patru fanfare în festival, patru zile şi patru nopţi de Oktoberfest la Taverna Sârbului!

×
Subiecte în articol: food world