x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Veronica Bectas    |    17 Dec 2008   •   00:00

De Ignat, sau mai corect spus Sf. Ignatie – zi în care porcii sunt jertfiţi, pentru ca noi să avem bucate pe masă, de Sărbători – se fac minuni preparate de mâini măiestre.



În mod deosebit, la sate, în fiecare gospodărie se taie, de Ignat, câte un porc, sau doi, în situaţia în care familia e mai numeroasă. Dar la oraş lucrurile nu sunt la fel, pentru că nu poţi tăia porcul la bloc şi nici nu se pune problema creşterii acestuia. Aşa că, toţi orăşenii, cu excepţia celor cu rude darnice la sat, cumpără carne pentru a face diverse produse, în cazul în care se pricep sau se străduiesc şi se inspiră din revistele de specialitate. Ei bine, pentru aceştia ne documentăm noi să oferim reţete cât mai uşor de preparat şi cât mai gustoase. Timpul, dar mai ales bunul gust ne-a demonstrat că produsele tradiţionale româneşti sunt cele mai grozave. Pregătite din ingrediente naturale, în timp optim şi cu adaos de sare şi condimente după placul consumatorilor, produsele din carne de porc, mai ales cel tăiat de Ignat, au o savoare aparte. Tăiatul porcului, în zi sorocită înaintea Crăciunului, sporeşte nerăbdarea sărbătoririi şi creşte poftele celor care au postit.

×
Subiecte în articol: agenda