x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pentru a găti in siguranţă

Pentru a găti in siguranţă

28 Iun 2007   •   00:00

O plită sigură, rapidă şi eficientă din punct de vedere energetic, care se incălzeşte doar atunci cănd un vas ferometalic este plasat pe suprafaţa ei, aceasta este, pe scurt, plita cu inducţie. Gătitul prin inducţie este foarte sigur, pentru că nu presupune nici o flacără deschisă sau căldură reziduală. Un astfel de produs a fost recent lansat de Electrolux, respectiv plita Infinite, cu inducţie pe toată suprafaţa.

Caracteristici

Prin simpla acoperire a unui semn in formă de cruce de pe oricare din zonele ei este asigurată o temperatură constantă sub vasul de gătit, indiferent de mărimea şi de poziţia sa pe plită.

Plita are o lăţime de 71 de centimetri şi este dotată cu panouri de control pe bază de touch-uri, dispuse lateral stănga-dreapta faţă de zonele de gătit ce asigură un control avansat şi precis asupra vitezei de gătit. Plita se opreşte automat in momentul in care se ridică vasul, evităndu-se astfel consumul inutil de energie. Produsul este disponibil in magazinele Domo, la un preţ recomandat de 3.399 RON (TVA inclus).

Design semnat Giugiaro

Pentru cei care apreciază designul de excepţie avem o veste bună. Indesit a lansat gama de maşini de spălat Moon, al cărei design poartă semnătura renumitei case de design Giugiaro. Este destinată celor care caută produse cu performanţe ridicate, dar simplu de utilizat. Are numai patru butoane, ce permit o programare imediată pentru toate tipurile de spălare. Este comercializată in trei nuanţe diferite: Moon (suprafaţă metalizată cu hublou de culoare albastră), Silver (suprafaţă metalizată cu uşă metalizată) şi Pearl (suprafaţă alb-argintie cu uşă metalizată).

Sistem home theater pentru Incăperi mici

Lg Electronics a introdus şi pe piaţa de la noi cel mai recent sistem home theater Virtual 5.1ch cu hard disc incorporat (J10HD), lansat de LG pe piaţa europeană incă de la inceputul anului. Produsul a reuşit să căştige cele mai importante premii de design in 2007 - iF design şi Red dot design, cele mai prestigioase premii de design industrial din Europa. Special proiectat pentru incăperile de dimensiuni mai reduse, acest sistem home theater, ce are in componenţă două boxe şi un subwoofer (2.1ch), beneficiază de un nou concept de design, prin forma compactă şi minimalistă. Caracteristicile sale specifice sunt aspectul negru, lucios şi activarea tactilă.

Memoria de 80GB integrată acestui sistem home theater permite utilizatorului să stocheze pănă la 60 de filme, 2.000 de fişiere audio şi milioane de poze. De asemenea, este posibilă stocarea fişierelor cu muzică in format MP3, de pe CD pe HDD. O altă opţiune, Radio Time Shift, ii ajută pe utilizatori să urmărească oricănd emisiuni "live", datorită hard discului incorporat. Modelul va fi disponibil in Romănia incepănd cu luna iulie, in reţeaua Media Galaxy şi Domo, la un preţ recomandat de 1.499 RON.

Filme in format Blu-Ray

Dacă doriţi să petreceţi timp de calitate acasă, aveţi de acum la dispoziţie varianta de filme in format Blu-Ray. Revoluţionare la nivel mondial, filmele in format Blu-Ray oferă o imagine de calitate excepţională, cea mai apropiată imagine de realitate. Acest format de filme poate fi vizionat folosind playere Blu-Ray sau folosind consola PlayStation3. Calitatea pură a imaginii şi sunetului este obţinută pornind de la sursa originală. Rezoluţia este de inaltă definiţie 1.920 x 1.080p, iar fişierele audio sunt necomprimate. Noua gamă de filme in acest format este oferită de Media Galaxy şi include următoarele titluri: "Closer", "Casino Royale", "Fereastra secretă" şi "7 ani in Tibet".

×
Subiecte în articol: design