x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pentru tenul perfect

Pentru tenul perfect

01 Feb 2005   •   00:00

RETETE CU ADRESA
Daca vreti sa aveti o piele sanatoasa, frumoasa si elastica, daca vreti sa ii mentineti aspectul tanar si culoarea proaspata, este foarte important sa aveti o dieta sanatoasa - adica sa consumati mancaruri care sa contina cantitatea adecvata de vitamine, minerale si proteine. Cuvantul cheie pentru "tineretea vesnica" a pielii dumneavoastra este echilibrul. Asa ca, este indicat sa alternati dietele, pentru ca fiecare dintre ele are tendinta sa puna accent doar pe un singur fel de mancare si acest lucru poate avea consecinte nefavorabile asupra corpului si pielii dumneavoastra.

BUDINCA DE MORCOVI CU SMANTANA
  • INGREDIENTE:100 gr unt, 150 gr morcov, 300 gr smantana, 200 gr praz, 200 gr faina, 70 gr branzade burduf, 3 oua, o legatura de patrunjel
  • PREPARARE: Se freaca intr-un vas untul cu sarea, adaugandu-se faina si amestecand, sa se omogenizeze. Acest aluat se da la frigider. Morcovii se curata, se taie in doua si se oparesc in apa clocotita, la fel si prazul. Se incalzeste cuptorul si se toarna ingredientele intr-o forma tapetata cu unt. Peste aluat se asaza morcovii si prazul, in sens circular, apoi ouale batute cu smantana, condimentele si branza de burduf faramitata. Se lasa la copt 45 de minute si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

    DOVLEAC COPT CU MIERE
  • INGREDIENTE: 800 gr dovleac, 3 linguri de zahar, o lingura de miere
  • PREPARARE: Se curata dovleacul, se spala si se taie in bucatele. Se tavaleste dovleacul prin zahar, apoi se introduce la cuptor, unde se lasa la foc moderat pana se innegresc usor marginile. Se scot bucatelele de dovleac, se aranjeaza pe un platou, dupa care se toarna pe ele miere de albine. Se serveste cald, dar este la fel de gustos si rece.

    MANCARE DE MORCOVI
  • INGREDIENTE: 800 gr morcovi, o ceasca de ulei, o lingura de zahar, 50 gr margarina, sare
  • PREPARARE: Se curata morcovul si se da pe razatoare, apoi se caleste in ulei. Separat, se arde zaharul si se stinge cu o cana de apa, se adauga peste morcov si se lasa la foc mic pana scade. Apoi se toarna intr-o tava unsa cu margarina si se da la cuptor 15 minute.

    DESPRE CALITATILE DOVLEACULUI
    Ca la toate vegetalele, exista numeroase specii si varietati, printre care bostanul de Brazilia, pepenele tamaios de Marsilia, dovleacul galben, care poate cantari 20-35 de kg, dovleacul verde, dovleacul cu turban, dovleacul din America sau dovlecelul. Partile dovleacului care trebuie utilizate sunt miezul si semintele. Tenul isi mentine, dupa consumul de mancaruri pe baza de dovleac, elasticitatea, stralucirea si aspectul sanatos. Nu este iritant sau toxic si de aceea, in afara de consumul ca ingredient al unor feluri de mancare, il puteti folosi si ca masca pentru pielea fetei.

    FARA RIDURI
    Ati observat atunci cand va analizati in oglinda ca, piscand usor pielea fetei, aceasta are tendinta de a ramane in pozitia aceea pentru o fractiune de secunda?

    MORCOVUL

    Morcovii sunt cei mai cunoscuti purtatori de tinerete, functia lor fiind aceea de a preveni aparitia ridurilor si de a conferi tenului o stralucire sanatoasa.

    Smochinele

    Aceste fructe contin cantitatea de fibre necesara unui ten care tinde spre perfectiune. Daca le consumati atunci cand sunt crude, le puteti combina cu branza sau cu salata verde.

  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul