x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Prestigiul unui nume: Bucherer

Prestigiul unui nume: Bucherer

de Daniela Filip    |    25 Apr 2010   •   00:00
Prestigiul unui nume: Bucherer

Cu o istorie de 90 de ani, 15.000 de ceasuri realizate anual, manufactura Carl F. Bucherer are o bogată tradiţie în segmentul premium în realizarea pieselor mecanice şi a ceasurilor-bijuterie.



În 1888, Carl Friederich Bucherer îşi deschidea primul magazin de ceasuri şi bijuterii în Lucerna, Elveţia. Prima colecţie proprie de ceasuri va fi lansată în 1919, fiind realizată în spiritul artei orologere elveţiene, cu un design expresiv, în stil Art Deco. Astfel, după 30 de ani de la deschiderea primului magazin, Carl Friedrich Bucherer foloseşte sigla "C. Bucherer" pe cadranul ceasurilor fabricate de el.

INOVATOR
Cei doi fii ai săi, Carl Eduard şi Ernst Bucherer, vor urma viziunea tatălui lor, preluând conducerea firmei la moartea acestuia. În 1948 sunt lansate primele colecţii de ceasuri sport cronograf, iar creşterea producţiei va conduce la achiziţionarea companiei Credos, specializată în cronometre. Din 1968 vor fi produse 15.000 de piese anual. Compania se implică activ în criza cuarţului, apărută în anii '70 (compania făcând parte din consorţiul elveţian ce a avut ca principal proiect conceperea şi realizarea primului mecanism cuarţ elveţian, Beta 21).

În 1971, Bucherer îşi dovedeşte spiritul inovator lansând modelul Archimedes Supercompressor, un ceas pentru scafandri având etanşeitate 200 m şi care indica şi timpul pe un alt fus orar, o performanţă remarcabilă pentru acea vreme. Din 1976, Bucherer Group este condus de reprezentantul celei de-a treia generaţii, Jorg G. Bucherer, care este şi proprietar şi CEO. În 1994, Archimedes Perpetual devine primul ceas realizat integral în atelierele Bucherer. Marca Carl F. Bucherer a fost relansată în 2001, pentru a da o valoare strategică autorităţii orologere recunoscute încă din 1919.

Un nou capitol în istoria Bucherer s-a deschis în 2008, prin achiziţia unui renumit atelier orologer - Techniques Horologčres Appliquées SA (THA), situat în partea vestică a Elveţiei. Atelierul a fost integrat complet, acum funcţionând sub numele de Carl F. Bucherer Technologies SA (CFBT) şi având 20 de angajaţi.

La nivel mondial, grupul este prezent în 350 de puncte de vânzare din 25 de pieţe, respectiv: 40% în Asia - Pacific, 5% Orientul Mijlociu, 20% Europa, 20% America de Nord şi Caraibe, 15% alte ţări, având magazine proprii în Beijing, Hong Kong, Macao şi Dubai. Preţurile colecţiei Carl F. Bucherer sunt cuprinse între 5.000 CHF şi 30.000 CHF, cu câteva modele de excepţie, serii limitate, ce valorează 150.000 CHF.

×
Subiecte în articol: ore preţioase