x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Protecţie contra UV

Protecţie contra UV

de Adela Parvu    |    04 Iul 2009   •   00:00
Protecţie contra UV

Umbrela clasică pare să nu mai fie pe măsura gusturilor şi necesităţilor actuale. Acum ea poate fi uşor înlocuită de sisteme performante de umbrire, care se ancorează. Asta înseamnă o mai mare flexibilitate în protejarea suprafeţelor exterioare împotriva razelor UV, care se simt din ce în ce mai agresiv, datorită schimbărilor climatice.



Dacă aveţi curte şi vreţi să citiţi ori să vă lăsaţi copilul să se joace, e mai precaut să o faceţi sub un sistem eficient de umbrire. Soluţiile noi vin de la o firmă cu experienţă în materie de protecţie contra soarelui. Este vorba despre compania australiană Coolaroo, care deţine numeroase patente în pri­vinţa unora dintre cele mai calitative sisteme de umbrire.

ŢESĂTURI MINUNE
Dar care este secretul unui sistem performant? Este vorba doar despre design, despre idee? Nu, de fapt secretul constă în modul de fabricare al ţesăturii. Atât fibrele, cât şi modul de tratare al acestora contează enorm în protecţia contra razelor UV. Sub această ţesătură care constituie bariera contra razelor UV, 90% din razelor solare nocive sunt împiedicate să treacă. Climatul sub o astfel de ţesătură rămâne unul sigur, iar dacă vorbim despre grădină, la nivelul solului este menţinută umiditatea acestuia sub sistemul de umbrire. Ţesătura este foarte rezistentă, având o garanţie de 10 ani împotriva degradării razelor UV.

Umbrele simple şi ieftine nu pot proteja împotriva acestor raze UV, la fel ca multe alte sisteme care se pot achiziţiona cu bani puţini. Costurile mari şi importante sunt alocate tipului de ţesătură, cea menită a ne proteja practic împotriva acţiunii soarelui. Sub un sistem de umbrire de calitate nu trebuie să vă faceţi nici un fel de probleme, iar cu noile soluţii de ancorare o ţesătură de calitate vă poate proteja fie în grădină, pe balcon sau terasă, adică oriunde puteţi întinde materialul protector.

FIBRE ÎMPLETITE
Ţesăturile materialelor de umbrire Coolaroo sunt împletite, o tehnologie ingenioasă de fabricare care opreşte razele UV, dar care conferă şi o serie de alte caracteristici remarcabile. Spre exemplu, ţesăturile de umbrire nu prind mucegai, chiar dacă sunt întinse pe o perioadă mai lungă de timp şi sunt sub acţiunea ploilor. De asemenea, nu intră la apă, menţinându-şi dimensiunile iniţiale. Se pot curăţa extrem de uşor, cu ajutorul unui furtun cu apă simplă, fără detergent. Se montează facil, fără a fi nevoie de profesionişti. www.coolaroo.com

×