x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Raport bun

de Maria Toader    |    26 Oct 2005   •   00:00
Raport bun

Intensificarea luptei impotriva coruptiei, un ritm mai alert de implementare a acquis-ului comunitar si intarirea capacitatii administrative sunt doar cateva din recomandarile Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria.

Intensificarea luptei impotriva coruptiei, un ritm mai alert de implementare a acquis-ului comunitar si intarirea capacitatii administrative sunt doar cateva din recomandarile Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria cuprinse in rapoartele de monitorizare, dezbatute ieri in cadrul sesiunii plenare a Legislativului de la Strasbourg.

SPERANTA. Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat ca aderarea celor doua state este posibila la 1 ianuarie 2007, chiar daca europenii isi pun multe semne de intrebare fata de aceasta data. Ambele tari au continuat progresele dupa incheierea negocierilor de aderare in 2004 si dupa semnarea Tratatului din aprilie 2005, dar mai exista inca domenii cu dificultati, a spus Rehn. Acest lucru a fost confirmat si de raportorul pentru Romania, socialistul Pierre Moscovici, care a enumerat capitolele la care am primit "cartonase galbene". Acestea sunt coruptia, concurenta, securizarea frontierelor, libertatea de exprimare, protectia copiilor si a minoritatilor, a subliniat oficialul european. Autoritatile de la Bucuresti vor trebui sa isi intensifice eforturile pentru a evita activarea clauzei de salvgardare in primavara anului 2006. In plus, UE va sprijini in continuare integrarea celor doua state, drept pentru care bugetul alocat pentru anul viitor va fi de 1,15 miliarde de euro pentru Romania si de 545 de miloane de euro pentru Bulgaria, a conchis Olli Rehn. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul