x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renault Symbol / Maşină de familie, buget mediu: doar e criză, nu?

Renault Symbol / Maşină de familie, buget mediu: doar e criză, nu?

de Sebastian S. Eduard    |    23 Dec 2008   •   00:00

Şi pentru că tot e criză – mai ales în industria auto – trecem şi noi pe maşini mai puţin scumpe. Vă prezentăm Renault Symbol Bine-bine, evident că încă de la început te simţi obligat să îl compari cu Loganul.



Este cu circa 20% mai scump şi infinit mai frumos. Cel puţin la exterior. Renault Symbol este o berlină elegantă, încăpătoare, pentru genul de familie care nu vrea totuşi să-şi ia Logan. Cu ceva pretenţii, carevasăzică. Portbagajul este însă şi el deosebit de încăpător, aşa că, oricum ne-am învârti... tot acolo ajungem.

Interiorul este unul corect pentru preţurile propuse. Să ne aducem aminte că pornim de la vreo 9.000 de euro cu TVA, fără a mai pune la socoteală eventualele reduceri de criză. Motorul toarce liniştit, insonorizarea este bună, păcat că maneta schimbătorului de vite ze reuşeşte să transmită mâinii toate vibraţiile cutiei. Modelul este prezent în România cu trei motorizări pe benzină şi două pe motorină. Noi am testat modelul pe benzină. Cei 98 de cai îşi fac datoria şi sunt destul de sprinteni. Înăuntru este loc suficient. Portbagajul – obsesia românului – încă o dată, încăpător. Ce altceva mai vrei?

Noi am testat

 Motorizare 1,4 L 92 CP
 Cutie 5+1
 Viteză maximă 185 km/h
 Acceleraţie 0-100km/h: 11,5 s
 Consum 9,9/5,4/4,0

VITEZISME


22 DE RADARE.
O şoferiţă din SUA a fost arestată după ce a fost surprinsă depăşind limita de viteză legală de 22 de ori în doar 45 de zile. Femeia – în vârstă de 24 de ani – a fost arestată în Arizona, fiind acuzată de depăşirea vitezei maxime admise şi punerea în pericol a celorlalţi participanţi la trafic printr-un stil de conducere haotic şi extrem de periculos. Potrivit poliţiei locale, în doar o lună şi jumătate, femeia a fost surprinsă de radare conducând cu viteze ilegale, cea mai mare viteză atinsă fiind de 150 km/h.

EVADARE LA 260 KM/H. Un motociclist de 24 de ani, surprins  în timp ce rula cu 191 km/h pe o autostradă din vestul Franţei, a încercat în zadar să scape de maşina jandarmeriei care îl urmărea circulând cu o viteză de 260 km/h. Bărbatul, un militar francez, a fost reperat rulând cu mult peste cei 130 km/h permişi pe autostrada A87, între oraşele La Roche-sur-Yon şi Cholet. Urmărit de o maşină rapidă a jandarmeriei, motociclistul a accelerat până la 260 km/h pe o distanţă de zece kilometri. Văzând că nu se distanţează, el a decis să se oprească în cele din urmă pe banda de urgenţă şi a fost reţinut. Permisul de conducere i-a fost reţinut imediat, iar motocicleta confiscată.

ÎN SCAUNUL CU ROTILE. Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care suferă de distrofie musculară şi este ţintuit într-un scaun cu rotile, a avut parte de aventura vieţii sale după ce mânerul scaunului său a rămas înţepenit în grilajul radiatorului unui camion care l-a împins pe autostradă mai mulţi kilometri cu viteza de 80 de kilometri pe oră. Din fericire, Ben Carpenter a scăpat nevătămat din această aventură.

×
Subiecte în articol: auto km/h