x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renovare rapidă a pardoselii cu produse performante

Renovare rapidă a pardoselii cu produse performante

de Adela Parvu    |    18 Dec 2008   •   00:00

Se întâmplă, de multe ori, ca în clădirile vechi sau locuinţele ce se închiriază, pardoselile să arate deplorabil. Poate fi vorba de pardoseli acoperite cu parchet, linoleum, PVC sau plăci ceramice, care o dată cu timpul pot deveni murdare şi pătate.



Când se doreşte împrospătarea imaginii unei astfel de suprafeţe, de cele mai multe ori soluţia la care se apelează este cea a curăţării cu produse universale, folosite pentru întreţinerea generală a locuinţei. Rezultatele nu sunt deloc pe măsura aşteptărilor, deoarece majoritatea produselor universale sunt destinate suprafeţelor ce trebuie doar îngrijite, nu degresate sau curăţate de mizerie sau reziduuri depuse în ani de zile. Foarte puţini oameni ştiu că există produse speciale pentru aşa ceva, dar care nu se găsesc la raioanele din supermarketurile universale, ci mai degrabă în marile magazine destinate amenajărilor şi construcţiilor. Pe lângă diluanţi, amorse şi adezivi, puteţi găsi aşa-numiţii agenţi de curăţare, folosiţi cu preponderenţă de profesionişti, dar în mică măsură cunoscuţi de publicul larg.

AGENŢII DE CURĂŢARE
Agenţii de curăţare fabricaţi de producătorii specializaţi în materiale de construcţie destinate montării prin lipire a diferitelor finisaje pentru pardoseală sau pereţi, sunt gândiţi nu numai pentru a îndepărta reziduurile vechi şi depuse în strat gros, ci inclusiv adezivii, vopseaua lavabilă sau alţi produşi, greu de îndepărtat, dar folosiţi la amenajarea unei locuinţe. Astfel de produse le găsiţi şi sub marca Uzin, una dintre cele mai prestigioase la nivel mondial.
Există un agent de curăţare foarte puternic, fără solvent, care se diluează cu apă, special conceput pentru finisaje vechi şi suprafeţe foarte murdare, denumit Uzin RG 194. Se poate folosi pentru toate tipurile de pardoseli rezistente la apă, cum ar fi linoleum, PVC, ceramică, mozaic veneţian, chiar şi parchet, dar şi pentru şape grosiere din ciment, beton etc. Produsul se prezintă sub formă lichidă, incolor, tulbure, împachetat la bidon. Căutaţi astfel de produse, şi aplicaţi-le pentru o renovare rapidă şi puţin costisitoare.

×