x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Revenirea unei legende nemuritoare

Revenirea unei legende nemuritoare

19 Ian 2005   •   00:00

Volkswagen Golf GTI este un model deosebit, cu ajutorul caruia constructorul german spera sa recupereze din imaginea pierduta din cauza ultimei generatii a celebrului model.

CATALIN FAINISI

FAST & FURIOUS. Golf GTI reprezinta o reusita a celor de la Volkswagen intr-o perioada de scadere drastica a vanzarilor
Trebuie sa recunosc din start ca nu ma numar printre iubitorii marcii Volkswagen. Golf V chiar a semanat dezamagirea in sufletul meu, la fel cum s-a intamplat si cu majoritatea ziaristilor de profil din lume sau cu fanii acestui model, care nu s-au ingramadit sa achizitioneze ultima versiune. Situatia se schimba radical in cazul noului Golf GTI, in fata caruia orice pasionat de viteza si cai putere trebuie sa se incline.

AGRESIVITATE. Daca esti plictisit de viata monotona si iti doresti o evadare in mare viteza, masinile sport sunt tratamentul potrivit. Aici poate fi inclusa si Golf GTI, o masina cu motor Turbo FSI de 2 litri, ce dezvolta nu mai putin de 200 de cai putere.

Privita cu mult entuziasm de reprezentantii presei de specialitate din vestul Europei, sportiva germana stie sa arate ce are mai bun, accelerand de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 7,2 secunde. In plus, vitezometrul este marcat pana la 300 de kilometri pe ora, ceea ce ii ofera un efect sportiv deosebit, chiar daca viteza sa maxima este de 235 de kilometri pe ora.

DESIGN. Aspectul fioros, realizat prin modificarea grilei frontale, impinge GTI-ul cu o clasa mai sus decat versiunea de baza, efectul fiind unul singur atunci cand conduci aceasta masina: admiratia partenerilor de trafic. De asemenea, nici pretul nu este unul exagerat de mare pentru iubitorii fenomenului "Golf", pornind de la 19.131 euro, fara taxe, pentru versiunea de baza a lui GTI.

SPORTIV SI CONFORTABIL
Una dintre principalele modificari in cadrul lui Golf GTI o constituie interiorul, care a devenit mai sportiv si mai agresiv. Volanul special creat pentru acest model (foto) si scaunele de tip sport ajuta soferul sa se familiarizeze cu stilul de condus "nervos", masina nepermitandu-i acestuia sa ruleze in modul clasic. Afisajele de culoare albastru-violet au, de asemenea, rolul de a te invrajbi si cu greu reusesti sa te controlezi si sa pastrezi o viteza care sa nu-ti ofere prilejul de a dialoga cu politistii. In dotarea standard a masinii sunt incluse sistemele ABS sau ESP, iar la nivelul sigurantei active mai sunt disponibile centurile de siguranta cu trei puncte sau cele sase airbaguri. De asemenea, geamurile electrice fata si spate, climatizarea bizonala si sistemul performant de sonorizare asigura un confort deosebit in aceasta masina.
×
Subiecte în articol: auto