x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Site nou pentru artă

Site nou pentru artă

21 Iun 2007   •   00:00

Un spaţiu virtual interesant de vizitat este de puţin timp la dispoziţia dumneavoastră. Este vorba despre www.galeriadearta.com. Pentru inceput, sunt disponibile două secţiuni: un blog şi un magazin virtual.


Un spaţiu virtual interesant de vizitat este de puţin timp la dispoziţia dumneavoastră. Este vorba despre www.galeriadearta.com. Pentru inceput, sunt disponibile două secţiuni: un blog şi un magazin virtual.

Blogul işi propune să fie o sursă căt mai interesantă de informaţii din domeniul artelor vizuale, de la pictură la fotografie, de la sculptură la arta textilă şi aşa mai departe. Vor fi publicate zilnic ştiri şi recomandări, articole enciclopedice şi de atitudine, lecţii şi trucuri, divertisment tematic. Abordarea este multimedia, cu numeroase imagini şi clipuri video. Magazinul virtual se doreşte a fi o punte intre artişti şi iubitorii de artă, oriunde s-ar afla.

Concurs pentru arhitecţi

Lindab Romănia, in colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din Romănia, a lansat oficial "Concursul Lindab pentru arhitecţi". Prin această acţiune comună, organizatorii şi-au propus selectarea şi premierea celor mai bune proiecte executate şi finalizate in ultimii trei ani in Romănia. La concurs pot participa persoane fizice (individual sau in echipă) sau juridice (romăne şi străine).

Lucrările vor fi evaluate de o comisie de specialişti, ţinănd cont de un set de criterii precum respectul pentru caracterul clădirilor existente şi incadrarea in contextul spaţial-ambiental şi natural al zonei, atingerea unor parametri ai dezvoltării durabile, coerenţa demersului de proiectare, impactul pozitiv asupra mediului sau atingerea parametrilor clasei de performanţă a construcţiei: siguranţă, confort ambiental, funcţionare, economicitate, protecţia mediului şi calitatea percepţiei. Documentaţia de concurs (tema concursului şi regulamentul de participare) se poate găsi pe site-ul Ordinului Arhitecţilor din Romănia, www.oar.org.ro.

×