x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Soluţie pentru pardoseală: parchet triplu stratificat

Soluţie pentru pardoseală: parchet triplu stratificat

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    25 Iul 2009   •   00:00
Soluţie pentru pardoseală: parchet triplu stratificat

În portofoliul de produse al companiei Proges şi-a găsit locul o nouă gamă de parchet. Anume parchetul triplustratificat marca Barlinek (producător polonez de pardoseli şi parchet).



Parchetul triplustratificat este o pardoseală apreciată pentru longevitatea în timp. Rezistenţa sa este dată tocmai de cele trei straturi: un strat superior (stratul aparent, de uzură), compus dintr-o esenţă lemnoasă nobilă, stratul intermediar, având rolul de strat de legătură între straturile superior şi inferior şi totodată rol de rigidizare mecanică, şi respectiv stratul inferior, care constituie baza plăcilor de parchet, cea care are contact direct cu pardoseala.

Gama de parchet Berlinek se prezintă în patru serii: seria Exclusive - pentru adepţii parchetului cu lamelă unică având lăţimi de 180 şi respectiv 130 mm; seria Classic - ne propune pardoseli finisate cu ulei natural, colorat sau cu lac cu luciu puternic; seria Professional - dedicată obiectivelor cu trafic intens, fiind finisată cu lac cu rezistenţă crescută; seria Life - caracterizată de lungimea diferită a lamelelor şi de aspectul lor dat de caracteristicile naturale ale lemnului: desenul liber al inelelor şi diferenţele de nuanţe. Suprafeţele sunt finisate cu şapte straturi de lac UV (lac acrilic ecologic).

×