x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târgul ciupercilor

Târgul ciupercilor

05 Noi 2009   •   00:00
Târgul ciupercilor

În localitatea Saint Bonnet le Froid, din Franţa, în zilele de 7 şi 8 noiembrie se va organiza Târgul ciupercilor.



Începând cu ora 6:00, sunt aşteptaţi toţi cei care vor să deguste şi să cumpere supe din ciuperci, dar şi alte preparate care au ca ingredient principal ciupercile. Cei prezenţi vor putea afla şi reţetele mâncărurilor expuse. Nu vor lipsi demonstraţiile culinare, concursurile şi cursurile de bucătărie. (C.D.)

Agro.Ge.Pa.Ciok

În perioada 10-13 octombrie s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de Îngheţată, Patiserie, Ciocolaterie şi artizanale agroalimentare. Evenimentul, desfăşurat în localitatea Galatina (Lecce) din Italia, a reunit diferite sectoare precum îngheţata, prăjiturile, ciocolateria, produsele de cofetărie etc. Toate acestea au oferit vizitatorilor o paletă bogată de materii prime, semifabricate, produse şi echipamente pentru aceste sectoare. Atracţia evenimentului a fost deschiderea Pavilionului "World Wine", în colaborare cu Asociaţia italiană a Somelierilor din Lecce. (M.B.)

Apariţie editorială
În curând va apărea în SUA o carte de bucate ce va conţine reţete pentru bolnavii de cancer. Colleen Doyle, autorul cărţii, crede că, deşi reţetele sunt create pentru cei suferinzi, ele vor fi apreciate şi de familiile lor. Acestea sunt ordonate în funcţie de efectele imediate pentru a-i ajuta pe cei care au grijă de bolnavi să aleagă alimentaţia corectă pentru momentul respectiv al bolii. Alimentaţia bolnavilor de cancer trebuie să fie bogată în calorii, proteine şi alte substanţe nutritive pentru a suporta mai uşor tratamentul, dar, mai ales, efectele secundare ale acestuia. (M.B.)

Celebrare

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Somonului şi Ciupercii, desfăşurată în localitatea Mayo Creek Garden, la 8 mile de Lacul Cowichan, SUA, a avut loc, ca în fiecare an, în zilele de 24 şi 25 octombrie. Evenimentul a sărbătorit cele două alimente ale ţinutului: somonul şi ciupercile. Ingeborg Woodsworth, promotoarea festivalului, a spus că "există aproximativ 60 de varietăţi de ciuperci numai pe proprietatea mea, iar în lume sunt peste 200.000 identificate". (M.B.)

Supărare

Alain Ducasse, faimosul chef francez, a acuzat media de falsa imagine pe care o creează despre bucătăria franceză, care ar fi depăşită de bucătăriile din Spania sau din ţările anglofone, unde totul se reînnoieşte. "Asta nu e adevărat, reînnoirea provine din Franţa. Problema noastră este că nu suntem promovaţi de mass-media aşa cum am merita", s-a plâns el. "Bucătarii francezi se bazează pe bucătăria tradiţională, dar vin întotdeauna cu preparate inovative", a mai adăugat bucătarul. (C.D.)

Meniu

Timp de două săptămâni, 10 tineri bucătari din România, 10 din Italia şi 10 din Franţa şi-au "unit" talentul gastronomic într-un meniu. Meniul European face parte din Europe-Chantier, primul proiect de gen organizat la Bucureşti la iniţiativa Academiei Române şi găzduit de Aroma - Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară. Viitorii chefi au combinat cele trei tradiţii culinare într-un singur meniu pe care-l vor servi europarlamentarilor de la Strasbourg. (M.B.)

Dulciuri şi ceai
În perioada 29 octombrie-15 noiembrie se desfăşoară, în Bucureşti, Târgul de Dulciuri şi Ceai organizat de AFI Palace Cotroceni. Iubitorii de ceaiuri şi dulciuri inedite - aceste bunătăţi nu se găsesc în hypermarketuri - precum caramel sau marţipan, vanilie, ciocolată, ceaiuri fructate şi aromate le pot degusta şi cumpăra de la "deliciosul" târg. În weekenduri, pe toată perioada târgului, vor avea loc spectacole pentru cei mici, de la orele 12:00 şi 17:00. (M.B.)

×
Subiecte în articol: food world