x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târgul Ţăranului Român

Târgul Ţăranului Român

12 Noi 2008   •   00:00

În perioada 1 noiembrie-1 decembrie, Târgul Ţăranului Român se mută din Piaţa Amzei la Muzeul Ţăranului Român. Ca şi până acum, bucureştenii vor putea gusta şi cumpăra produse tardiţionale de prin mai toate zonele ţării. Sortimentele de brânză, cârnaţii, şunculiţele, pastrama, prăjiturile făcute în casă şi cozonacii, sunt doar o parte dintre bunătăţile care vă aşteaptă. Organizatorii pregătesc şi o altă surpriză: o ediţie specială dedicată sărbătorilor de iarnă, găzduită de un nou spaţiu din centrul Bucureştiului. (S.C.)



Pofte de vedetă
Supermodelul german Heidi Klum este o mare admiratoare a dulciurilor cu ciocolată, pregătite după reţete din ţara ei natală. Dar cum ciocolata nu este compatibilă cu regimurile alimentare, Heidi a găsit o soluţie ingenioasă pentru a se putea bucura de acest deliciu. "Iubesc ciocolata. Am un gloss de buze cu gust de prăjitură germană de ciocolată. Este atât de gustos încât mai tot timpul trebuie să-mi dau din nou cu gloss." Această mărturisire nu este singulară. Anul trecut, actriţa Mila Jovovich a vorbit despre una dintre poftele ei din timpul sarcinii. "Poftisem toată ziua la măduvă de oase şi am căutat prin tot Parisul un picior de vacă. Când în sfârşit l-am găsit, l-am tăiat în două, am scos măduva şi am întins-o pe o felie de pâine." (S.C.)

Sărbătoarea berii
Oraşul german Nürnberg găzduieşte în perioada 12-14 noiembrie Târgul Brau Beviale 2008, la care vor participa liderii de piaţă. Organizatorii au pregătit un "meniu complet" pentru industria băuturilor: maşini şi instalaţii, materii prime, materiale de producţie şi de ambalare, mobilier şi pahare pentru servirea berii, metode ingenioase de publicitate. La eveniment sunt aşteptaţi să participe atât specialiştii, cât şi cei care apreciază o bere de calitate. (S.C.)

Bucate cu dragoste
Vineri, 31 octombrie, Jakob Hausmann, maestru al artei culinare, a împărţit autografe pe cartea "Bucate cu dragoste". Volumul propune reţete de preparate specifice ţărilor vorbitoare de limba germană. Înconjurat de prieteni şi admiratori, autorul a precizat că în iarna acestui an va apărea a doua carte, iar anul viitor cea de-a treia din ciclul de cinci volume de cărţi de bucate care vor vedea lumina tiparului în următorii ani. Reţetele preparatelor propuse sunt realizate cu produse care se găsesc pe piaţa românească, iar bucatele sunt nesofisticate, dar savuroase şi hrănitoare. (M.B.)

Spectacol culinar
Maestrul bucătar Jamie Olivier, renumit în întreaga lume pentru soluţiile culinare ingenioase, a fost nevoit să-şi amâne pentru anul viitor spectacolul gastronomic ce trebuia să se desfăşoare în fiecare zi (exceptând zilele de luni), începând cu 13 noiembrie şi până în luna mai, în localitatea Hamburg din Germania. Motivul: problemele tehnice apărute la instalarea cortului care va găzdui manifestarea. Spectacolul este creat pe ideea unui meniu compus din patru feluri, care va fi servit celor 500 de spectatori, concomitent cu numere de acrobaţie, concerte şi spectacole umoristice. (S.C.)

Degustare de vin
De la 14 până la 16 noiembrie, în Parcul Expoziţiilor din localitatea Valence, din Franţa, are loc o sărbătoare viticolă, intitulată "Buchete de vin". Vor fi prezenţi peste 200 de expozanţi pe o suprafaţă de 6.000 de metri. Evenimentul este o invitaţie în universul licorii lui Bachus prin degustări ale vinurilor de pe Valea Ronului. De asemenea, cei prezenţi vor putea cumpăra vinul preferat. Serile de expoziţie se vor încheia cu diverse spectacole. (C.D.)

Salon gastronomic
În localitatea Boiry-Becquerelle, din Franţa, la 30 noiembrie, va avea loc cea de-a 13-a ediţie a Salonului gastronomic. Acesta va reuni peste 30 de expozanţi care îi vor invita pe participanţi la degustări de "curiozităţi" culinare. În acest an invitatul de onoare va fi regiunea Champagne-Ardennes. La eveniment vor participa elevi ai Liceului Sfântul Charles d’Arras şi nu va lipsi nici Miss Zahăr 2008. (C.D.)


×
Subiecte în articol: food world