x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tehnologie modernă pentru protecţia totală a proprietăţilor

Tehnologie modernă pentru protecţia totală a proprietăţilor

de Adela Parvu    |    26 Feb 2009   •   00:00

Cine crede că totul a fost inventat în materie de alarme de protecţie se înşală, dovadă fiind sistemul revoluţionar pe care îl oferă o companie germană.



Vă propunem în acest material ultima invenţie a firmei Bublity Alarm System, o companie germană specializată pe instalaţii de securizare a proprietăţii. Cea dintâi noutate este aceea că sistemul poate fi instalat pe o construcţie cu mai multe niveluri, în totalitatea acesteia sau pe un singur palier al clădirii. Sistemul monitorizează aria protejată ca pe un corp învelit în senzori capabili să sesizeze orice vibraţie de la interior, provocată prin agresiuni exterioare. Un principiu genial prin simplitate înregistrează şi prelucrează orice tentativă de a deschide prin forţă ferestrele, uşile, precum şi orice cale de acces prin podul sau prin subsolul clădirii.

VOLUMUL DE AER
Sistemul Bublitz calculează cu exactitate volumul de aer de la interiorul spaţiului protejat şi orice vibraţie suspectă pe care masa de aer o reverberează. Presiunea aerului asupra senzorilor supersensibili declanşază sistemul de alertare. De menţionat că oamenii şi animalele se pot deplasa fără probleme la interior. Dotat cu un program inteligent, sistemul nu reacţionează la stimuli exteriori speciali, cum ar fi furtunile cu tunete puternice sau sunetele produse de avioanele supersonice. La trecerea pe ON, instalaţia are nevoie de două minute pentru a analiza volumul de aer şi a intra în funcţiune efectivă. Pentru comanda OFF, utilizatorului îi sunt suficiente 20-25 de secunde pentru dezactivare. De asemenea, înregistrarea efectivă a oricărei nereguli se transmite prin infrasunete la compartimentul de alarmare sonoră, precum şi la un terminal instalat la o firmă de intervenţie rapidă sau la un post de poliţie.

ALTE AVANTAJE
Sistemul poate fi instalat pentru case particulare sau clădiri de birouri cu suprafaţă utilă de până la 600 mp. Nu se trag cabluri electrice, întreaga instalaţie fiind wireless. Nu sunt necesare nici un fel de cheltuieli de întreţinere, iar costul total este la o zecime din valoarea sistemelor tradiţionale. Funcţionează şi dacă alimentarea cu electricitate a clădirii este întreruptă. Poate fi reglat pe alarmare silenţioasă, cu conexiune pe telefonul mobil al utilizatorului.

ALARMĂ DE INCENDIU
Suplimentar, sistemul are şi un aparat de alarmare pentru incendii bazat pe detectori cu radio-control. Acesta, instalat într-o zonă centrală a spaţiului locuit, este capabil să sesizeze excesul de fum din oricare încăpere. Sistemul este gândit şi construit pe constatarea faptului că majoritatea victimelor sunt afectate de inhalarea fumului, chiar înainte de pornirea combustiei.

×
Subiecte în articol: sistemul