x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Teutonul ataca segmentul berlinelor de clasa medie

Teutonul ataca segmentul berlinelor de clasa medie

24 Noi 2004   •   00:00

AUTO
LANSARE - Noul Audi A4 este disponibil si in Romania Ultimul model lansat de Audi relanseaza lupta de dominare in segmentul berlinelor de clasa medie, unde rivalizeaza cu Mercedes - Benz C-Klasse si BMW Seria 3.
CATALIN FAINISI

ASPECT. Noul Audi A4 promite sa devina un succes pe piata mondiala, bazandu-se pe designul foarte atragator
Incepand de azi, iubitorii de Audi din tara noastra au posibilitatea de a alege noul A4, masina lansata la Salonul Auto de la Paris, din luna septembrie. Cum cei de la Mercedes - Benz au prezentat noua generatie a lui C-Klasse, iar BMW se pregateste sa aduca pe piata ultima versiune a Seriei 3, lupta la nivel inalt dintre masinile germane de lux nu putea sa lase Audi in urma.

DESIGN. Ceea ce impresioneaza la A4 nu mai sunt in primul rand prestatiile de pe sosea, ci noul design exterior atragator, caracterizat de grila frontala agresiva, precum si de farurile spate sportive, intalnite si la A3 Sportback. Din punct de vedere al structurii, masina nu difera de versiunea precedenta, lansata in 2001, dar impresioneaza prin designul nou, oferta generoasa pentru echiparea standard si optionala si suspensia modificata.

MOTOARE. Din punct de vedere al propulsiei, Audi A4 aduce zece motoare, dintre care patru sunt noutati absolute pentru acest model. Doua dintre ele sunt pe benzina, 2,0 l TFSI (200 CP) si 3,2 FSI V6 (255 CP), iar dieselurile vor include motorul de 2 litri TDI (10 CP) si 3,0 TDI V6 (204 CP), intalnit din acest an si pe limuzinele A6 si A8.

INTERIOR IMPRUMUTAT DE LA LIMUZINE
Daca designul exterior este extrem de atragator, cel interior este de-a dreptul superb. In stilul caracteristic Audi, masina beneficiaza de linii frumoase ale bordului, insertii de aluminiu, nuc si mesteacan, iar ergonomia este la nivel inalt. Sistemele sofisticate de asistenta a franarii, stabilitatii sau tractiunii sporesc siguranta acestui automobil. De asemenea, geamurile electrice cu actionare de pe telecomanda, sistemul de climatizare automata bi-zonala sau sistemul performant de sonorizare BOSE ofera conditii excelente pentru pasagerii lui A4.

PRETURI
Pentru a intra in posesia noului model al lui Audi A4, romanii vor trebui sa scoata din buzunar intre 20.582 euro, fara taxe, pentru modelul de baza (1,6 l, benzina, 102 CP) si 34.560 euro, fara taxe, pentru versiunea de top, 3,0 TDI quattro (204 CP). In versiunea de echipare standard a masinii sunt incluse airbagurile frontale si laterale pentru locurile din fata, precum si cele pentru protectia capului, pentru locurile din fata si spate. De asemenea, sunt intalnite farurile cu xenon autoadaptive, care isi schimba directia in functie de sensul de mers.

×
Subiecte în articol: auto audi