x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tokio, sub 191 de stele

Tokio, sub 191 de stele

28 Noi 2007   •   00:00

Prima ediţie la Tokio a Ghidului Michelin a distribuit 191 de stele restaurantelor din capitala Japoniei. Acesta este un record absolut. Pentru prima oară, 150 de restaurante dintr-un singur oraş au obţinut cel puţin o stea, Tokio devenind oraşul gastronomiei mondiale, fiind localitatea cu cele mai multe stele din lume. (C.D.)

Bere versus vin

Restaurantele şi barurile din Marea Britanie nu mai trebuie să-şi facă provizii masive de bere. Asociaţia pub-urilor şi fabricanţilor de bere a anunţat că vănzările au scăzut la nivelul celor din anii ’30. In locul berii, britanicii preferă acum să bea o cantitate din ce in ce mai mare de vin. Conform statisticilor, Marea Britanie le va depăşi in 2010 pe celelalte state europene in ceea ce priveşte consumul de vin. (S.C.)

Provocare

Un rotisor francez din Safi, un oraş marocan situat la 390 km de Rabat, a reuşit să gătească o frigăruie in 15 ore dintr-un dromader de 550 kg. Bucătarul a luat ideea de la un rege care, acum două secole, oferea mulţimii o cămilă la rotisor. Oraşul nu este la prima provocare de acest gen. In 1999, 200 de femei au realizat o specialitate regională cu bulete de sardine, cu un diametru de 6,30 metri şi 4,5 metri inălţime. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world