x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota Yaris MC

Toyota Yaris MC

de Sebastian S. Eduard    |    19 Iun 2009   •   00:00
Toyota Yaris MC

MC înseamnă, ca să ne înţelegem, "Minor Changes". Este adică un fel de face-lift. Aşa că schimbările sunt minore, maşinuţa-i în mare parte tot aia, ceea ce e de bine.

Pe scurt: un autovehicul de oraş cu un consum bunicel, confortabil şi care se mişcă bine la cei 101 CP. Interiorul pune preţ pe aspectul practic şi pe funcţionalitate, aşa că nu ne vom pricopsi cu cine ştie ce lux, dar nici cu plastice mizerabile. Poate că ne-am fi dorit o servodirecţie ceva mai uşoară, dat fiind că maşina se adresează populaţiei de oraş şi femeilor în special. Dar merge şi aşa.

De remarcat, de asemenea, spaţiul interior: Yaris este genul de maşină în care dacă eşti mai înalt sau mai corpolent, devii brusc sceptic înainte de a urca. După ce ajungi în faţa volanului observi, în schimb, că dracul nu este aşa de negru. Genul de maşinuţă care pare "mai mare pe dinăuntru" decât pe afară. Preţurile sunt şi ele destul de atrăgătoare, pentru că un Yaris începe undeva la puţin peste 11.000 de euro.

Noi am testat
Motorizare: 1.3L Dual VVT-i/ 101CP Luna
Acceleraţie: 0-100 km/h:11,7s
Viteza maximă: 175 km/h
Cutie: 6+1
Consum: 6,6/4,6/5,3 l

 

News
SAAB SE VINDE! General Motors (GM) a încheiat un acord preliminar pentru vânzarea constructorului suedez de automobile Saab Auto către producătorul de maşini de lux Koenigsegg, printr-o tranzacţie susţinută financiar de BEI şi girată de Guvernul Suediei, transmite Reuters.
"Vânzarea, aşteptată să se finalizeze până la sfârşitul trimestrului al treilea al acestui an, include un angajament de finanţare de 600 milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), garantat de Guvernul suedez", se arată într-un comunicat al GM Europe, publicat marţi. Saab Auto, scos la vânzare în prima parte a acestui an de grupul american GM, falimentar de la 1 iunie, a purtat discuţii, în ultimele săptămâni, cu mai multe părţi interesate de preluarea companiei.

ÎNMATRICULĂRI PE PLUS. Înmatriculările de automobile Dacia noi în Europa (UE plus Islanda, Norvegia şi Elveţia) s-au dublat în luna mai, la 25.000 de unităţi, şi au crescut cu 21,7% în primele cinci luni ale anului, la circa 90.000 de maşini, pe o piaţă în scădere abruptă, potrivit datelor prezentate marţi de ACEA, informează Mediafax.

Numărul de autoturisme noi marca Dacia înmatriculate pe cele 28 de pieţe acoperite de raport (care exclude Malta şi Cipru) a crescut cu 99,8% în luna mai, la 24.894 de unităţi, de la 12.458 de maşini în perioada similară a anului trecut, iar avansul la cinci luni s-a plasat la 21,7%, de la 73.929 la 89.965 de automobile, se arată într-un comunicat al AsociaţieiConstructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

×
Subiecte în articol: auto