x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un proiect modern de complex comercial

Un proiect modern de complex comercial

13 Oct 2007   •   00:00

La finele acestui an vor incepe lucrările de construcţie ale primului proiect modern de centru comercial din oraşul Cluj-Napoca, Akademia Center.

Concept tineresc in inima oraşului Cluj-Napoca


La finele acestui an vor incepe lucrările de construcţie ale primului proiect modern de centru comercial din oraşul Cluj-Napoca, Akademia Center.

Proiectul, ce urmează a fi finalizat in anul 2009, se dezvoltă pe un teren concesionat de la Consiliul Judeţean pe o perioadă de 49 de ani.

Situat lăngă Piaţa Lucian Blaga şi Primăria din Cluj, la doar cinci minute de centrul istoric al oraşului, noul proiect va fi un centru multifuncţional, care, pe lăngă spaţiile de retail şi servicii, va oferi şi spaţii de birouri de clasă A, şi spaţii medicale, amplasate la nivelurile superioare.

Impărţirea pe niveluri

Nivelul supermarketului, parterul şi galeria de modă vor beneficia fiecare de acces direct din strada principală. La ultimul nivel sunt acomodate zona de restaurante, food-court-ul şi zona de jocuri şi divertisment. Galeria de modă este dispusă pe două niveluri şi va avea o zonă special amenajată pentru copii. Akademia Center va beneficia şi de o parcare subterană cu peste 300 de locuri de parcare.

"Proiectul va oferi opţiuni variate de divertisment şi relaxare, adresate in special tinerilor şi celor care tranzitează zilnic centrul oraşului. Restaurant panoramic, terase, cafenele cu tematică, internet café, stand-up café bar, biliard, darts, jocuri electronice, sală de fitness, sunt doar căteva dintre alternativele care completează oferta Akademia", ne-a precizat Liana Dumitru, Retail Broker in cadrul Colliers International, agentul exclusiv al proiectului, explicănd astfel oarecum şi motivul pentru care proiectul este denumit "tinereşte" Akademia.

Sun Plaza in sudul Bucureştiului

Promotorul romăn de centre comerciale EMCT impreună cu partenerul său financiar Sparkassen Immobilien, divizia de investiţii imobiliare a grupului Erste Bank, au demarat lucrările de construcţie a centrului comercial Sun Plaza. Situat la intersecţia a patru artere importante (Calea Văcăreşti, Şoseaua Olteniţei, Şoseaua Berceni şi Str. Vasile Niţu), viitorul centru comercial işi aşteaptă primii vizitatori la sfărşitul lui octombrie 2008.

Sun Plaza va cuprinde peste 170 de magazine. El va fi legat direct de staţia de metrou Piaţa Sudului, printr-un pasaj conector, fiind primul centru comercial din Bucureşti care oferă acest avantaj. Sun Plaza va avea o suprafaţă totală construită de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafaţă inchiriabilă, va oferi o capacitate de 2.000 locuri, prin parcarea subterană şi cea exterioară, precum şi un food court cu o capacitate de 1.200 locuri, dotat şi cu o terasă exterioară.

Promoţie rezidenţială

Pănă la 15 octombrie, dezvoltatorul proiectului Aurora (complez rezidenţial amplasat in Otopeni) oferă o promoţie pentru acesta, in care preţurile se calculează doar in funcţie de suprafaţa construită şi a teraselor. Spaţiile comune nu se vor lua in calcul.

"Discountul de care se beneficiază este de aproximativ 15%. Spre exemplu, in cazul unui apartament de trei camere preţul ajunge de la 140.000E+TVA la 117.000E+TVA. In cazul duplexurilor, unde preţul era de de 2.060E/mp +TVA, acestea vor fi la preţul de 1.236E/mp +TVA", precizează Iulian Ivan, Real Estate Broker al Regatta, promotorul exclusiv al proiectului.

×