x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Urmează un weekend fierbinte. După ploi, temperaturi caniculare mai multe zile la rând

Urmează un weekend fierbinte. După ploi, temperaturi caniculare mai multe zile la rând

18 Mar 2011   •   14:55
Urmează un weekend fierbinte. După ploi, temperaturi caniculare mai multe zile la rând

În această săptămână vremea se încălzeşte: astăzi şi mâine mai timid, fiindcă masele de aer nu se schimbă deasupra ţării noastre. Dar de joi, pe teritoriul ţării noastre va ajunge o masă de aer mai cald cu câteva grade decât cel de până acum.

Vezi cum este vremea în ţară pe webcam jurnalul.ro

În această săptămână vremea se încălzeşte: marţi şi miercuri mai timid, fiindcă masele de aer nu se schimbă deasupra ţării noastre. Dar de joi, pe teritoriul ţării noastre va ajunge o masă de aer mai cald cu câteva grade decât cel de până acum.

De marţi instabilitatea atmosferică este din ce în ce mai redusă, precipitaţiile fac loc soarelui şi temperatura mai creşte şi ea. Totuşi în jumătatea sudică a ţării şi la munte vor mai fi înnorări temporare şi local câteva reprize de ploaie însoţite, ca de obicei, de tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dar în restul teritoriului cerul va fi variabil, soarele va străluci şi ploi şi vijelii se mai pot semnala doar izolat. Temperaturile sunt în creştere uşoară, vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade la amiază.

Vremea va fi în general frumoasă şi miercuri, în cea mai mare parte din ţară. Numai în sud, sud-vest şi la munte vor mai fi înnorări şi local averse cu tunete şi fulgere şi vânt puternic. Regimul termic va fi asemănător cu cel de marţi, adică maxime vor fi cuprinse între 23-24 de grade în depresiuni şi nordul Moldovei şi 28 de grade în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. Valorile au ajuns, în sfâşit, la nivelul normal pentru data din calendar.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi este foarte probabil sa nu scăpăm nici de ploaia de după-amiază, obişnuită deja în Capitală. Temperatura maximă mai câştigă câteva grade, vor fi 27 de grade.

Şi joi încă mai sunt unele regiuni unde vremea rămâne instabilă: la munte şi în sud-vestul ţării cerul va avea înnorări temporare şi vor cădea şi precipitaţii sub formă de averse. Temperatura creşte peste tot. Maximele între 25 şi 30 de grade, depăşesc valorile medii multianuale ale datei cu 2-3 grade.

În Capitală, la prânz vor fi 28 de grade, vreme frumoasă şi şanse din ce în ce mai mici de ploaie.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea in romania