x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vacanta reusita langa o sportiva

Vacanta reusita langa o sportiva

05 Ian 2005   •   00:00

AUTO
DRIVE - TEST - Hyundai Coupe, o stea in crestere Noua Hyundai Coupe se dovedeste o masina deosebita atat din punct de vedere al comportamentului, cat si al pretului, mai mic decat s-ar astepta pasionatii de viteza.
CATALIN FAINISI

FIARA. Nu numai aspectul o recomanda pe Hyundai Coupe drept o masina furioasa, ci si comportamentul excelent de pe sosea
Intr-o zi, un om rau, angajat al Hyundai Romania, mi-a luat jucaria numita Coupe, invocand motivul dureros ca a fost doar un drive-test. Masina sport a producatorului coreean a creat un puternic impact atat asupra mea, cat si a celor care au vazut-o in detaliu, dar mai ales asupra persoanelor de sex feminin. Aviz amatorilor!

ATRACTIE. Din punct de vedere al performantelor, Coupe nu te impresioneaza atat de mult precum alte automobile de acest gen din lume, dar te atasezi foarte usor de ea, mai ales dupa un sejur de aproape o saptamana si 1.200 de kilometri parcursi. Totusi, faptul ca este propulsata de un motor V6 de 2,7 litri, ce dezvolta 167 de cai putere, nu trebuie neglijat si reprezinta un motiv in plus de a te indragosti. Liniile deosebite ale caroseriei si aspectul de fiara ce abia asteapta sa strabata libera soselele si sa-i intimideze pe partenerii de trafic, fac din Hyundai Coupe un adevarat motiv de mandrie, nefiind cu nimic mai prejos decat puternicele concurente din Europa.

COMPORTAMENT. Din punct de vedere al tinutei, aceasta masina are marele avantaj de a sta excelent in viraje, indiferent de viteza cu care sunt abordate, lucru asigurat si de suspensiile sportive SACHS. Pretul care trebuie platit pentru achizitionarea acestei bijuterii asiatice este de 18.950 de euro, fara taxe, ceea ce inseamna mai putin decat s-ar astepta un pasionat de viteza cu putere financiara.

NERVI INTINSI LA MAXIM
Motorul (foto) Coupe-ului, de 2,7 l cu 6 cilindri in V si 167 CP, este construit in totalitate din aluminiu si echipeaza si modelul SUV Santa Fe, dar are o putere sensibil redusa si un cuplu maxim de 245 Nm, ceea ce nu inseamna foarte mult pentru o asemenea cilindree. Cu ajutorul sau si al cutiei de viteze cu sase rapoarte, masina accelereaza nebuneste si atinge cu bucurie viteze de peste 200 de kilometri pe ora, dar si consumul este pe masura, media obtinuta pe parcursul a 1.200 de kilometri fiind de 12 litri de benzina la 100 km.

INTERIOR FOARTE SPATIOS
Din punct de vedere al echiparii interioare (foto), Hyundai Coupe nu se dezminte. Scaunele de piele tip sport si usurinta cu care sunt accesate comenzile ofera o senzatie de confort comparativa cu cea din masinile de dimensiuni mai mari. In plus, sistemul de climatizare si cel de sonorizare, cu magazie de CD-uri si sase difuzoare, sporesc buna dispozitie la volan. De asemenea, desi surprinzator, persoanele care se asaza pe bancheta din spate se simt excelent, desi nu s-ar astepta la asa ceva in cazul unei astfel de masini.

×
Subiecte în articol: auto