x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Verde pentru viaţă - Teii/"Puii" Parcului Titan

Verde pentru viaţă - Teii/"Puii" Parcului Titan

de Roxana Ioana Ancuta    |    22 Apr 2007   •   00:00
Verde pentru viaţă - Teii/"Puii" Parcului Titan

Parcul Titan s-a îmbogăţit cu 400 de copăcei, pentru că un adevărat crâng de tei a apărut, în câteva ore, duminica trecută, pe aleile lui.

Peste ani şi ani, trecătorul va visa poate la versurile lui Eminescu atunci când mirosul-l va îmbăta şi când deasupra-i teiul sfânt va avea să-şi scuture creanga şi poate nici nu va şti că toţi acei copaci, dătători de parfum mirifc, au fost plantaţi de nişte copii.

Acţiunea (care a fost iniţiată de radio Itsy Bitsy FH în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva şi Consiliul Local Sector 3) s-a numit "Verde pentru viaţă" şi a fost un curs practic de ecologie pentru copiii din Bucureşti. Campania s-a desfăşurat pe parcursul unei luni, cu scopul de a responsabiliza copiii şi părinţii în ceea ce priveşte viitorul mediului şi necesitatea unei educaţii pe teme ecologice. Peste 2.000 de participanţi au susţinut prin prezenţa lor cauza "verde pentru viaţă", iar la eveniment, în afară de personaje ale postului de radio pentru copii au venit şi persoane publice însoţite de copiii lor ­ Daniela Nane, Mihai Călin, Cabral, Pavel Bartoş, Elvira Deatcu, Silviu Biriş, Victor Ponta, Violeta Beclea Szekely, Laura Badea etc.

Cu etichete / Copacii personalizaţi

Fiecare copăcel plantat de curând în parcul Titan poartă numele micuţului care l-a sădit. În plus, copiii au plecat acasă cu o floare în ghiveci, promiţând că vor avea grijă de ea în fiecare zi. "Vrem ca fiecare din noi, părinţi sau viitori părinţi, copii de toate vârstele, să înţelegem importanţa aerului curat şi să păstrăm, nu doar în amintire, iernile ca în poveşti, serile parfumate de primăvară şi culoarea verde a vieţii" – (Nadia Tătaru, General Manager Itsy Bitsy FM).

×
Subiecte în articol: lumea copiilor