PE ECRANE
Un asteroid se indreapta spre Pamant, calotele se topesc si nici stratul de ozon nu se simte prea bine.
SEBASTIAN S. EDUARD
Valuri uriase acopera New York-ul in "The Day After Tomorow: Unde voi fi poimaine"
|
COMERCIAL. Ca tot era vorba de Bruce Willis. Michael Bay, regizorul care mai tarziu va face si "Pearl Harbour" - alta catastrofa "locala", face prin 1998 "Armageddon". Cum Pamantul este amenintat de un asteroid urias, care daca se va prabusi pe planeta va distruge orice forma de viata, se face un echipaj din cosmonauti si specialisti in sondaje pentru a iesi in intampinarea musafirului nepoftit si a provoca o explozie nucleara. Probabil ca ati vazut filmul - el moare, dar omenirea este, inca o data, salvata. Bine, bine, veti spune, carcotasi, dar Bruce Willis avea deja antrenamentul facut in urma productiei lui Luc Besson - "Al cincilea element" si al straniului SF "Armata celor 12 maimute"...
Citește pe Antena3.ro
EXTRATERESTRII. In ecuatie intra si extraterestrii. Paranoia ne spune ca omuletii verzi ne-au vrut intotdeauna raul. Animalutul cu ochii bulbucati care voia acasa, cel din filmul lui Spielberg, este numai o exceptie. Insusi presedintele Statelor Unite, alias Bill Pullman, trebuie sa se urce intr-un avion de vanatoare pentru a stalci cateva mutre de invadatori intergalactici in "Ziua Independentei". Ajutat de un pilot negru si de un savant evreu - ca totul sa fie politically corect - , el trimite o naveta spre nava-mama a extraterestrilor pentru a detona o... Restul il stiti.
In final, o productie clasica. Va mai aduceti aminte de "Ultimul tarm?". De varianta din 1959, cu Gregory Peck, sau de cea din 2000, cu Armand Assante? In urma unui dezastru nuclear, omenirea se afla sub norii grei ai exploziilor radioactive. Ultimul refugiu, ultimul tarm ramas, este cel al Australiei. Toti spera ca norul radioactiv sa nu se intinda atat de departe. Un semnal morse din emisfera nordica il face pe un capitan de submarin sa cerceteze acea zona despre care se poate spera ca nu ar mai fi sub incidenta radioactivitatii. Speranta nu era altceva decat o sticla de Coca-Cola, agatata de o jaluzea batuta de vant si care atingea, dezordonat, clapeta unui aparat morse. Ultimul cadru: o piata pustie din Melbourne, cu hartii luate de vant si cadavre chircite. Deasupra, un banner: "Inca mai este speranta".
MARTIENII ATACA!
| |
|