x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old 3.000 CEX 2004!

3.000 CEX 2004!

07 Mai 2004   •   00:00

MISIUNEA CASA
Participare-record la cea de-a XI-a editie Construct Expo! Trei mii de firme expozante din domeniile materialelor de constructii, arhitecturii, tehnologiilor si instalatiilor de profil acrediteaza editia din acest an a prestigiosului targ cu statutul de vedeta a manifestarilor de gen din Europa. Construct Expo este manifestarea expozitionala care reuseste cu success, de 11 ani incoace, sa aduca in atentia pietei romanesti cele mai recente tehnologii, cele mai performante utilaje, altfel spus, oferte moderne, competitive, de ultima generatie pe plan mondial.

La actuala editie, dupa cum anunta directorul general al Romexpo SA, George Cojocaru, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a municipiului Bucuresti, "numarul participantilor face ca, pentru prima oara, complexul nostru expozitional sa devina neincapator. Acest lucru ne bucura, el demonstrand ca sunt tot mai multi cei care constientizeaza ca a fi prezent la manifestatiile Romexpo inseamna, de fapt, sa fii prezent pe piata".

Construct Expo 2004 se adreseaza, in egala masura, specialistilor si publicului larg. Putem afirma ca avem de-a face cu un autentic etalon al manifestarilor expozitionale din Europa Centrala si de Sud-Est.

Misiunea Casa, alaturi de liderii de piata

Brandul Misiunea Casa este direct implicat in activitatile desfasurate in perioada 5-9 mai, la pavilionul Romexpo.

Echipele noastre de specialis ti au organizat si amenajat standurile firmelor Henkel Bautechnik si Cesarom. Totodata, Misiunea Casa isi promoveaza, la Construct Expo 2004, propria oferta.

Am amintit de partenerii traditionali ai Misiunii Casa, nume de notorietate, lideri autoritari pe piata amenajarilor interioare. Anul acesta, Henkel promoveaza sisteme complete, "vedeta" standului fiind sistemul de termoizolatie Ceresit VWS, sistem care face noile reguli in domeniu. Ceresit VWS reduce pierderile de caldura cu pana la 40 %.

Componenta de baza este polistirenul expandat, lipit cu adezivul Ceresit CT 85. Prin folosirea acestuia se reduce greutatea de ansamblu a unei cladiri, se obtin suprafete perfect plane. Prezentandu-se ca o solutie extrem de durabila, sistemul in discutie are si atuul estetic, prin folosirea tencuielilor decorative acrilice Ceresit CT 60, CT 63 si CT 64, cu grad mare de rezistenta la actiunea apei. Pentru 2004, estima rile Henkel Bautechnik vizeaza acoperirea a minimum 200.000 de metri patrati cu acest sistem.

Cesarom este prezent la Construct Expo cu foarte multe noutati, in special in domeniul coloristic: culori tari, foarte greu de obtinut (rosu coral, orange, verde smarald, albastru, indigo) aplicate placilor din familiile Royal si Chic. Modelele Mozaic si Frezia prezinta culori extrem de trendy (roz, mov, fistic, bej, cacao cu lapte, galben), cu texturi simple sau reliefate. Familiile de produse Samar, Kendari si Damasc cu culori elegante (alb, negru, crem, bej) au aspect mat, satinat sau lucios transparent. La standul Cesarom puteti gasi insa si placi ceramice pentru piscine si fatade, de asemenea si o consistenta oferta de obiecte sanitare suspendate, foarte la moda in tarile europene.

Profesionistii se prezinta

Sambata, 8 mai, la Sala Brancusi, din cadrul Complexului Expozitional Romexpo, revista Constructiv organizeaza un eveniment business to business, Constructiv Conex. Punct de reper cu greutate in calendarul Construct Expo 2004, evenimentul ofera profesionistilor din domeniul constructiilor si amenajarilor excelenta posibilitate de a-si prezenta propria activitate si de a aduce in atentie noutatile din domeniu. In cadrul workshop-ului Constructiv Conex va fi prezentata si oferta proiectului multimedia Misiunea Casa.

Mic dictionar

de profil

Mobilier - Stiluri traditionale Stilurile decorarilor interioare se refera atat la moda in sine, alegerea desenelor, tehnicile coloritului, cat si la implicatiile epocii. Cu exceptia motivelor vegetale, animale sau mitologice, ornamentele au reprezentat, de-a lungul timpului, simbolurile puterii.
Stilurile clasice au fost impuse in primul rand de Franta, dar detin trasaturi comune in toate tarile europene.

Stilul gotic, specific secolelor XIII-XV, este inventat in Ile-de France. Este corespondentul unei perioade, in general instabile, care favoriza deplasarile. Piesa de mobilier caracteristica este cufarul, care joaca simultan rolul de dulap si de banca de stat.

Stilul renascentist se instaleaza in gustul general in prima jumatate a secolului XVI. Se dezvolta mai ales in timpul regelui Henric al II-lea, de la care imprumuta si numele. Apar noi tipuri de mobila: bufetul cu doua corpuri, scaunul cu baldachin si scrinul cu mai multe sertare.

Stilul Ludovic al XIII-lea apare la inceputul secolului al XVII-lea. Sculpturile stilului renascentist sunt inlocuite cu elemente din lemn strunjit. Apar scaunele capitonate. Mobila emblematica este cabinetul ornat cu incrucisari de pietre semipretioase, fildes sau baga.

Stilul Ludovic al XV-lea da, din plin, apa la moara dorint ei de eleganta si confort: apar coltarele, berjerele, marchizele. Mobilierul este abundent decorat (stilul rococo). Obiectele sunt acoperite cu veritabile picturi in lemn.

Stilul Ludovic al XVI-lea are ca specific formele mai sobre. Sunt redescoperite motivele antice: caneluri, medalioane sau ornamente cu linii finite sau meandre. Este epoca vitrinelor si bibelourilor.

Stilul Ludovic-Filip este dat de gustul burgheziei, care doreste interioare ticsite de mobile elegante si confortabile. Linia mobilelor devine mai supla, apar piese cu utiliza ri multiple, de exemplu dulapul cu oglinda. Veti putea descoperi un site foarte bine informat si usor de accesat. SPECIALISTII. Echipele Misiunea Casa amenajeaza standurile partenerilor traditionali

Pagina realizata de echipa MISIUNEA CASA Raspundem cititorilor Doamna Enache Mirela ne intreaba ce tip de placare trebuie folosit pentru o incapere situata pe casa scarii? Cum trebuie tratat un perete de casa care este umed? Tipul de placare este o chestiune de obtiune personala estetica. Din punct de vedere tehnic este posibil orice placare. In principiu va recomandam sa indepartati sursa de umezeala. Pentru un raspuns mai precis va ruga m sa ne mai dati detalii. Doamna Graf Alexandrina ne intreaba ce poate face pentru un zid care a fost tencuit in perioada umeda si caruia ii cade tencuiala ? Trebuie curatat zidul de tencuiala veche si apoi refacut sau se poate face si altceva? Realizarea de tencuieli in perioada umeda (toamna sau primavara) este chiar recomandabila. Nu se recomanda realizarea acestui tip de lucrare in perioada friguroasa (temperaturi sub 5 grade C) Daca interventia se realizeaza pe o suprafata relativ mica (circa 10 mp) va sfatuim sa adoptati curatarea si refacerea tencuielii. Pentru suprafet e mai mari (o fatada de cladire) va sugeram sa revenit i cu detalii.
×
Subiecte în articol: casa misiunea casa construct expo stilul