x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Accident mortal la Predeal

Accident mortal la Predeal

30 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE!
Un turist imprundent, care schia intr-o zona periculoasa, a incetat din viata dupa ce s-a lovit de un stalp. In ciuda eforturilor salvamontistilor si medicilor, omul nu a mai putut fi salvat. Duminica de dimineata, in jurul orei 11:00, s-a inregistrat prima victima din acest an pe partiile de schi romanesti.

TOMA ROMAN JR

Un schior imprudent a intrat intr-o zona de partie in care in mod normal nu se schia, pentru ca acolo fusesera plantati niste stalpi meniti sa impiedice avalansele si alunecarile de teren. Turistul a cazut si s-a dat cu capul tocmai de unul dintre acesti stalpi. Desi a fost descoperit repede, el nu a mai putut fi salvat. Intrat in coma profunda, el a incetat din viata in timp ce era transportat spre spitalul din Brasov.

ONOARE DE SCHIOR. Sambata s-a schiat in conditii bune pe Clabucet. Pe Liviu Predeleanu l-am cunoscut sambata, pe partia din Predeal. Tocmai terminase de cronometrat o cursa de schi alpin pentru juniori. Soimii Sibiului si schiorii din Brasov si Harghita se luptasera crunt pentru primele locuri. Dl Predeleanu se agita sa organizeze competitii si sa formeze sportivi de elita intr-o disciplina care la noi nu prea pare sa-i intereseze pe mai-marii din MTS. Banii lipsesc si goana dupa sponsori e una din principalele preocupari ale organizatorilor de competitii de schi de pe Valea Prahovei. Daca stam sa ne gandim ca multi dintre tinerii schiori care vor sa faca performanta folosesc schiuri marca Topaz primite mostenire de la parinti, ne dam seama ca situatia e destul de mov. Stand de vorba cu dl Predeleanu, ne-am permis o glumita si l-am intrebat daca loturile noastre nationale de schi se pot lua la intrecere cu cele ale Jamaicai sau Tunisiei. Lezat in onoarea de schior, domnul Predeleanu s-a suparat atat de tare pe noi ca nu a mai vrut sa stea de vorba. E adevarat, am fi putut sa fim indulgenti si sa facem o comparatie cu lotul Maltei, a carei federatie are probabil un buget mai mare decat organizatia similara din Romania.

FARA SANII PE PARTII
Pe partiile de schi este interzisa folosirea saniilor si a pungilor de plastic. Motivul il constituie accidentele, atat schiorii cat si cei care se dau cu sania putand fi foarte grav raniti. Pentru ca saniile sunt greu de controlat, cei ce le folosesc trebuie sa-si infiga calcaiele in zapada, stricand partia. Cei care se dau cu sania pot fi cel mult amendati.

Agentii primariilor locale sunt singurii care pot aplica amezile, iar salvamontistii si administratorii partiilor nu pot interveni legal in nici un fel.
×