x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Afaceri la baza partiei

Afaceri la baza partiei

14 Ian 2005   •   00:00

Stau in apropierea partiilor si se bucura cand zapada e buna. Din alte motive insa decat turistii. Persoanele care inchiriaza echipamente sportive au o afacere deschisa doar doua, trei luni pe an, in functie de cata zapada este.

CRISTIAN PETRU

RENTABIL. Multi turisti cred ca e mai convenabil sa inchirieze echipament pentru schi decat sa cumpere
Pretul unei perechi de schiuri depaseste 6-7.000.000 de lei. Din cauza costurilor mari sau poate din comoditate, o parte dintre turisti prefera sa inchirieze echipament pentru sporturile de iarna direct de la intreprinzatorii aflati la baza partiilor. In ultimii ani, langa fiecare partie exista si cateva persoane care iti ofera sanii, schiuri, clapari sau snowboard-uri.

NEGOCIERE. Contra unei sume, de cele mai multe ori negociabile, romanii se pot bucura de zapada fara sa-si mai care dupa ei echipamentul sau sa mai dea bani pe el. Am inceput sa inchiriez schiuri si sanii de anul trecut. Aveam echipamentul meu, am mai cumparat si altele si am inceput afacerea. Preturile mele sunt negociabile: 100.000 de lei o sanie pe zi, dar fac reduceri pentru grupuri si 200.000 de lei schiurile, spune Nicolae Petruse din Arieseni, judetul Alba. In jurul lui Nicolae sunt si alti intreprinzatori, majoritatea barbati, care inchiriaza echipament. Printre ei este insa si o femeie, doamna Lup. Vin doar la sfarsit de saptamana aici. Afacerea asta o am de cativa ani si toate preturile sunt negociabile, spune femeia.

VARIETATE. Oferta celor care inchiriaza este diversa

PALTINIS. Schiuri si sanii de inchiriat se gasesc si la Paltinis. Acesta este al doilea an de cand mi-am deschis, impreuna cu un prieten, afacerea asta. Din pacate, exista clienti doar doua luni si ceva, cat tine zapada. Dar nici atunci nu e o afacere prea mare sa inchiriezi. Plus ca cei mai multi turisit vin in vacanta de iarna si in week-end-uri, ca in timpul saptamanii e cam gol pe aici, spune Andy Fazekas. Acesta inchiriaza echipamentele de schi cu 180.000 de lei pe zi, sania cu 200.000 de lei si snowboard-uri cu 400.000 de lei. In apropierea cabanei in care si-a deschis Andy afacerea mai este un centru de inchiriere. Aici, echipamentele de schi costa 100.000 de lei pentru o zi, iar cei care vor sa le aleaga preferential scot din buzunar 150.000 de lei.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Anul 2005 a venit pe schiuri Fotografii trimise de Andra Runceanu
La schi in masivul Greci din Muntii Dobrogei Fotografie trimisa de Catalin Otelea
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
×