x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Agresivitatea si sportivitatea bavareza

Agresivitatea si sportivitatea bavareza

06 Mai 2004   •   00:00

AUTO

Automobile Bavaria, unic importator BMW in Romania, a organizat, saptamana trecuta, 〞Premium Perfection" un test cu toata gama constructorului bavarez, unde si-au etalat calitatile noile Seria 6 si X3.
CATALIN FAINISI

〞Placerea de a conduce" este motto-ul celor de la BMW. Nimic mai adevarat, avand in vedere faptul ca fiecare plimbare cu un model al constructorului din Munchen iti ofera senzatii de neuitat. Importatorul BMW in Romania, Automobile Bavaria, a organizat, de curand, 〞Premium Perfection", un drive-test cu toata gama, unde ziaristii au avut ocazia de a vedea si testa pe una dintre pistele Aeroportului Baneasa ultimele modele bavareze, supersportiva 645Ci si SAV-ul (Sports Activity Vehicle) X3. Alaturi de acestea au mai participat la test si reprezentantele Seriei 3 (318d, 330i, 330Xi), rapidele M3 Coupe si Cabrio, Seria 5 (530i, 530d), Z4, X5, precum si nava amiral BMW, 760Li, masina ce valoreaza peste 120.000 de euro.

VEDETA. Masina vazuta pentru prima data in Romania la SIAB 2003, Seria 6 este visul oricarui sofer care doreste sa simta fiorii unui demaraj senzational si a vitezei duse la extrem. Cu un motor de 4,4 litri, cu 8 cilindri in V, BMW 645Ci dezvolta o putere de 333 de cai putere si poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 5,6 secunde. O performanta ce se apropie de cele ale masinilor supersportive, cum ar fi Ferrari, Maserati, Lamborghini sau Aston Martin.

COSTISITOR. Pretul Seriei 6 nu este mai prejos de performante, pornind de la 65.702 euro, fara taxe, pentru versiunea standard si poate ajunge pana la 93.976 de euro, fara taxe, in versiunea de top la nivel de echipare. Desi piperat, costul de achizitie si de intretinere a coupe-ului german nu este problema celor care isi permit o asemenea masina. Singurul dezavantaj pentru amatorii de viteza este acela ca 645Ci are o viteza maxima limitata la 〞numai" 250 de kilometri pe ora, ceea ce poate deveni frustrant atunci cand ai la dispozitie o pista de aeroport, unde poti vedea ce poate 〞fiara" bavareza.

BMW X3, stapan peste gropile romanesti

Cea mai recenta lansare a celor de la BMW in Romania, X3, a dovedit calitati de apreciat in cadrul drive-testului de pe Aeroportul Baneasa. Cu o acceleratie foarte buna pentru o masina cu gabarit mare, de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 7,8 secunde, fratele mai mic al celebrului X5 se comporta excelent atat in viraje stranse, cat si pe drumuri denivelate, unde nu are probleme de adaptare. Atinge foarte repede viteze mari, care pot reprezenta amenzi usturatoare din partea politiei, daca uiti sa mai ridici piciorul de pe accelerator. Pretul lui X3 este unul foarte bun pentru categoria din care face parte, pornind de la 32.780 de euro, fara taxe, pentru versiunea standard a modelului de 2,5 litri, pe benzina si 192 de cai putere. Varful de achizitionare al lui X3 poate ajunge la 62.900 de euro, fara taxe, pentru versiunile de top ale modelelor de 3 litri, disponibile atat pe benzina, cat si in varianta diesel.
×