x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Amenda daca mergeti cu sania pe partie

Amenda daca mergeti cu sania pe partie

03 Feb 2005   •   00:00

PARTIEEE!
HOTARARE - 2.000.000 de lei contraventie pentru saniute pe partie Anul trecut, Guvernul Nastase a dat o hotarare potrivit careia cei care mergeau cu sanii pe partiile de schii puteau fi amendati cu sume cuprinse intre 250.000 de lei si 2.000.000 de lei. Saniilor strica zapada de pe partie si, de asemenea, exista pericolul producerii de accidente.
ALEXANDRU NASTASE

SANCTIUNI. Folosirea saniilor pe partii se pedepseste cu amenzi usturatoare
Saniile nu au ce cauta pe o partie de schi. Strica zapada si de asemenea exista pericolul de accidente. Asta o stie orice iubitor de zapada, dar si orice proprietar de partie. Fostul guvern condus de Adrian Nastase a dat anul trecut o hotarare, numarul 5, din 8 ianuarie, care completa Hotararea 263 din 22 februarie 2002, privind amenajarea, omologarea, intretinerea si exploatarea partiilor si traseelor de schi pentru agrement. Actul normativ din 2004 stipuleaza ca urmatoarela fapte constituie contraventii, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate infractiuni: Accesul sau circulatia pe partiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul, fara drept (...), coborarea pe partiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizand sanii, dispozitive improvizate sau alte materiale, cat si accesul pe partiile sau traseele de schi pentru agrement fara echipament adecvat pentru practicarea schiului si snowboard-ului.

PEDEPSE. Acelasi act normativ prevede ca cei care merg cu sanii pe partie sau cu alte materiale sau dispozitive imporvizate sau nu au echipament adecvat pentru practicarea schiului sau snowboard-ului primesc amenzi de la 250.000 de lei la 2.000.000 lei. Pentru celelalte contraventii, amenda va fi cuprinsa intre 10.000.000 lei la 50.000.000 de lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul cu atributii de control al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si al autoritatii administratiei publice locale, precum si de lucratorii unitatilor de politie si jandarmerie pe a caror raza teritoriala de competenta sunt amenajate partiile de schi pentru agrement.

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
Ischgl, Austria. Copiii invata mai intai sa schieze, si mai apoi sa mearga. Fotografie trimisa de Andra Colteanu
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.

×
Subiecte în articol: schi