x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old AUTO - Stirile zilei 13 mai 2004

AUTO - Stirile zilei 13 mai 2004

13 Mai 2004   •   00:00

Hakkinen, din nou pe pista

Mika Hakkinen a revenit pe circuitele automobilistice saptamana trecuta, insa numai pentru o cursa destinata masinilor clasice. Fostul pilot al celor de la McLaren, cu care a cucerit titlul de campion in 1998 si 1999, a participat la cursa de o mie de mile din nordul Italiei, numita 〞Mille Miglia". Finlandezul a fost incantat de faptul ca s-a urcat din nou la volanul unui monopost, in cadrul fostului raliu de viteza, care este in prezent un spectacol destinat modelelor clasice din competitiile sportive.

Ferrari va inaugura Marele Premiu al Chinei

Scuderia italiana Ferrari va organiza cateva spectacole in debutul Marelui Premiu al Chinei, care va fi inaugurat pe 6 iunie 2004. Prima cursa de Formula 1 din istoria tarii cu cel mai mare numar de locuitori din lume va beneficia de aportul echipei sextuplului campion mondial Michael Schumacher. Astfel, in zilele premergatoare cursei din Shanghai, scuderia calutului cabrat va deschide showroom-uri Ferrari si Maserati in China, dar va organiza si o defilare a monoposturilor pilotate de Schumacher si Barrichello.

Ecclestone il vrea pe Villeneuve la Williams

〞Boss"-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, este incantat de posibilitatea revenirii fostului campion mondial Jacques Villeneuve la Williams BMW, echipa la care a concurat pe vremea parteneriatului cu Renault, cand a si castigat titlul mondial. 〞Am considerat mereu ca Jacques nu trebuia sa plece din Formula 1 si ar fi fantastic sa revina", a declarat Ecclestone. Canadianul ar urma sa-l inlocuiasca pe Juan Pablo Montoya, care va pleca, la sfarsitul acestui sezon, la McLaren Mercedes. Cu toate acestea, oficialii Williams BMW au negat orice contact cu Villeneuve.

McLaren crede in performante

Debutul de sezon foarte slab a dat nastere multor presiuni in cadrul echipei McLaren Mercedes. Cele 5 puncte obtinute de Kimi Raikkonen si David Coulthard in primele cinci etape ale sezonului 2004 i-au determinat pe conducatorii team-ului britanic sa faca o analiza asupra sanselor pe care le au pe viitor. 〞Consider ca in urmatoarele sase curse vor veni si performantele", a declarat Ron Dennis, presedintele echipei. El spera ca noua versiune a monopostului MP4-19, care va aparea in concurs la Hockenheim, in luna iulie, va avea o evolutie mai buna decat cel actual.
×