x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Avocatii de pe sticla

Avocatii de pe sticla

27 Mar 2004   •   00:00

Fac cu totul altceva decat au invatat in Facultatea de Drept. Dar ce bine ca nu s-au apucat de avocatura! Televiziunea ar fi avut de pierdut cativa oameni talentati.

NEGRU. 〞Nu m-a ajutat in nici un fel Dreptul", spune cu naduf Dan Negru, vedetea Antenei 1. 〞Ai mei m-au batut la cap sa fac facultatea asta, am intrat, dar n-am invatat deloc cu placere. De altfel, s-a si vazut: am ramas repetent. Doi ani la rand am dat spagi ca sa trec... Am terminat totusi cei patru ani de facultate, dar n-am rezistat sa-mi dau si licenta. Ma duceam rar, fara nici un chef, trebuia sa-nvat pe de rost (ceea ce nu suport!) la teoria dreptului si istoria dreptului roman... O oroare!". Norocul lui a fost ca facea radio in paralel cu Dreptul, iar presa audio l-a atras atat incat a zis sa dea la Jurnalistica. 〞Nici aia nu mi-a fost de vreun folos!", conchide Dan (cel) Negru... de suparare.

MARUTA. Nu la fel de nemultumit de Drept e Catalin Maruta, prezentatorul Tonomatului DP 2. 〞Mi-a placut din toate punctele de vedere. Tata e judecator, iar eu am fost familiarizat cu salile de tribunal inca din copilarie. Imi imaginam cum as fi pledat eu in cazul X, daca eram avocat, sa-l impresionez pe tata. Dupa absolvire, am facut doi ani de stagiatura, am fost admis in Barou, dar deocamdata ma tenteaza mult mai mult televiziunea. Poate, odata si-odata, o sa profesez avocatura." Catalin spune ca cele invatate-n facultate l-au invatat sa priveasca altfel lucrurile din exterior, sa vina cu argumente pertinente si sa se implice cand sustine o cauza.

PETRICU. Prezentatoarea Jurnalului de noapte de pe Romania 1, Celia Petricu, spune ca Facultatea de Drept nu e imperios necesara unui om de televiziune si ca sunt destui ingineri care prezinta bine stirile. 〞O facultate nu te ajuta in aceasta meserie daca nu te ajuti singur. Cand am invitati oameni politici la Jurnal, imi amintesc de elocventa si tehnica dialogului invatate in facultate. Mi s-a spus ca am prestanta si ca rau fac ca nu profesez avocatura. Dar pe mine ma pasioneaza televiziunea si ma tenteaza diplomatia. Poate si pentru ca tatal meu a absolvit Dreptul si e diplomat de-o viata. Si eu, si sora mea am avut inclinatie spre stiintele umaniste. Si ea a absolvit Dreptul."

Alti 〞justitiari"

Daca fac sau nu dreptate in televiziunile unde lucreaza nu stim. Iata-i si pe alti 〞justitiari" de pe sticla. Sa nu va mire daca-i veti vedea vreodata prin tribunale, judecatorii ori birouri notariale, facandu-si meseria de baza: Diana Lascarescu (TVR 2), Adelin Petrisor (Antena 1), Iulia Fratila (Prima TV), Olivia Steer (Pro TV), Adriana Maris (Prima TV), Carmen Bruma (Realitatea TV).
Claudia Daboveanu

×