x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old BBC Prime, in Romania

BBC Prime, in Romania

14 Mai 2004   •   00:00

MASS-MEDIA

Ieri s-a lansat pe piata romaneasca un nou canal: BBC Prime. Postul britanic de televiziune vine cu conceptul de 〞Greatest British Entertainment".
SEBASTIAN S. EDUARD

Era inevitabil ca umorul britanic sa nu patrunda si in Romania, tara in care programele de divertisment ale televiziunilor fac audiente uriase. O mostra de umor 100% britanic: in luna iunie, cand toata lumea urmareste Campionatul European de Fotbal, postul de televiziune programeaza emisiunea 〞Football Free Zone", adresata celor pe care ii lasa reci 〞privelistea unor barbati in toata firea care lovesc cu piciorul o minge de piele timp de 90 de minute".

OFERTA. BBC Prime vrea sa ofere telespectatorilor o combinatie de programe de calitate - drame, comedii de mare succes, talk show-uri la care sunt invitate o multime de vedete, jocuri si concursuri (ca de pilda originalul 〞Lantul Slabiciunilor" - cu Anne Robinson), muzica, precum si programe de invatare a limbii engleze. BBC Prime este un canal de televiziune care difuzeaza 24 de ore din 24 programe de divertisment pentru intreaga familie. BBC Prime difuzeaza drame clasice si moderne, seriale de comedie si programe pentru copii - atat productii vechi, cat si noi. Puteti urmari muzica, documentare, programe de lifestyle despre moda, gradinarit sau decoratiuni interioare, dar si interviurile lui Parkinson cu toate marile vedete. De fapt - lucru declarat de oficialitatile postului - singurele lucruri pe care BBC Prime nu le difuzeaza sunt stirile si sportul.

BBC Prime difuzeaza in timpul noptii un serviciu educational, programe de invatare a limbii engleze pentru toate varstele.

ISTORIC. Lansat in ianuarie 1995, BBC Prime s-a lansat in Europa ca un canal de divertisment prin cablu (pe baza de abonament), care emite 24 de ore din 24. Ulterior s-a lansat in Emiratele Arabe Unite, Israel, Orientul Mijlociu, iar in urma cu un an a intrat si in Europa de Est: Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia.
×
Subiecte în articol: prime