x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bivolaru night live

Bivolaru night live

06 Apr 2004   •   00:00

OK, e posibil ca Guru sa fi facut-o cu minore. Si, da, dupa cum arata lucrurile a tinut de mana mai multe fete goale decat am reusit noi, nemembrii MISA. Mai mult, i-a invatat pe adepti cum sa-si tina sub cheie orgasmul, astfel incat sa aiba mai multe contacte sexuale pe zi decat au oamenii normali (cu familie, copii si serviciu) pe luna. In plus, probabil ca toti acesti oameni fac o groaza de economii - ganditi-va doar ca nu mai arunca banii pe apa minerala, sucuri sau - Doamne fereste! - bere...

Ei bine, am senzatia ca ne e si putina ciuda pe ei. De fiecare data cand vorbesc despre acesti domni yoghini, am sentimentul ca sunt un mos obosit (asta ca sa nu folosesc cuvantul acela cu I) care se enerveaza cand il vede pe altul tinand o fata de mana si care isi iese din minti cand isi inchipuie ca ala o mai duce si acasa. E o reactie pe care am intalnit-o si la public, inclusiv la cel care mai poate. E firesc: populatia de pana in 50 de ani isi consuma energia sexuala in treburile de la munca. Cum sa nu se simta prost cand constata ca in timpul asta, unii se menajeaza la serviciu tocmai pentru a-si putea face de cap acasa?

Asta si explica poate prezenta in ziare a acuzatiei de sex in grup, ca si cand treaba asta ar fi interzisa de vreo lege. Nu e, dar parca am vrea sa fie, daca noi tot n-avem cu cine, de ce, cand, cum si in general, cu ce! Sigur, sociologii spun ca oamenii tind sa aseze intr-o culegere de tabu-uri tot ceea ce ei nu sunt obisnuiti sa faca - si asta chiar daca acel lucru, facut de altii, nu-i afecteaza direct in nici un fel. Asta e, de fapt, si vina cea mai mare a MISA, in ochii publicului larg: ea propune un stil de viata complet diferit de cel al majoritatii. Un fel de falanster erotic, un fel de socialism al orgasmului prelungit, tentant altminteri intr-o tara cu distractii putine si scumpe.

Dincolo de asta, atat cat i-am vazut la televizor, yoghinii aceia erau destul de bine imbracati si vorbeau romaneste fara erori gramaticale sau accent oriental. Cei mai multi pareau intelectuali din categoria Piata Universitatii - retrasi probabil in sex si meditatie asa cum stramosii lor s-au retras in munti la venirea comunistilor. Problema lor e alta insa: si aici, ca si la Balconul Universitatii, acum 14 ani, au ajuns sa vorbeasca tot felul de insi. Nu toti insufletiti de nobilele idealuri ale Nirvanei. Iar unii dintre ei nu numai ca vorbesc, dar mai si fac diverse chestii pentru care acum ii cauta politia.

Intr-un fel, asta e si problema cu cateva din cartile lui Bivolaru: continutul e in regula, te invata sa traiesti sanatos si iti da cateva idei despre marea intelepciune orientala. Problema e cu ilustratiile: sunt prea multe fete goale pentru ca gandul sa nu-ti zboare de la graul incoltit si vitamina B1 la fuga acasa cu prima studenta. Ei bine, toate nevestele romance iti vor spune ca nu e nimic sanatos aici. Iar multe dintre ele au si argumente - la fel de tari ca ale politiei...
LUCIAN MANDRUTA

×