x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cannes o editie de petreceri, filme, petreceri

Cannes o editie de petreceri, filme, petreceri

13 Mai 2004   •   00:00

MASS-mEDIA

Cea de-a 57-a editie a Festivalului de la Cannes a luat startul miercuri seara.

Si la aceasta editie, tara noastra este prezenta. Prin 〞Trafic", in regia lui Catalin Mitulescu, care concureaza la categoria de scurtmetraje a Festivalului de la Cannes. In cadrul sectiunii Cinefondation, dedicata scolilor de film, UNATC va fi reprezentat de filmul 〞Calatorie la oras", realizat de Corneliu Porumboiu. Tot la scurtmetraj, Alexandra Kerry, fiica lui John Kerry, candidat democrat la Casa Alba, va prezenta un film intitulat 〞The last full measure".

La zece ani dupa ce a castigat un Palme d""Or pentru 〞Pulp Fiction", ca presedinte al juriului, americanul Quentin Tarantino se afla in pozitia de a alege castigatorul marelui premiu de anul acesta. Din juriu mai fac parte actrita franceza Emmanuelle B...art si vedeta americana Kathleen Turner. La aceasta editie, sunt inscrise in concurs toate genurile de film: comedia prin 〞Shrek", filmul japonez -〞Innocence", filmul horror - 〞L""arm...e des morts", artele martiale - 〞Les poignards volants", genul 〞road-movie" -〞Carnets de voyage". Nu va lipsi nici filmul de autor, reprezentat de Almodovar, Kusturica, fratii Coen si Wong Kar-Wai.

Petrecerile nu vor fi neglijate nici ele. Castigatori sau nu, cei prezenti la Cannes se vor putea zbantui. Vor avea de ales intre petrecerea aniversara a Alexandrei Kerry, care va implini 30 de ani, in timp ce top modelul Naomi Campbell va sarbatori un eveniment similar, la un restaurant din Cannes, iar la 15 mai MTV organizeaza petrecerea anuala cu ocazia festivalului... fireste. (Cristina Ologeanu)

×