x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Case finantate pe piata de capital

Case finantate pe piata de capital

08 Mai 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Din toamna, Romania va beneficia de o legislatie care sa permita crearea unei piete secundare pentru credite ipotecare.
DANIELA IVAN

Bancile, institutiile publice, societatile de constructii vor putea emite obligatiuni ipotecare pentru a face rost de banii necesari refinantarii creditului ipotecar, respectiv pentru constructia de locuinte. Gratiela Iordache, director executiv al Asociatiei Actionarilor din Romania si candidat la Primaria Sectorului 6 din partea PUR, spune ca piata de capital este o solutie pentru reducerea crizei de locuinte din Romania.

  • Jurnalul National: Capitala, ca si alte mari orase romanesti, se confrunta cu un urias deficit de locuinte. Care este solutia pe care o aveti pentru iesirea din aceasta situatie?

    Gratiela Iordache: Este adevarat ca principala problema cu care se confrunta tinerii si, din pacate, nu numai ei o reprezinta lipsa acuta a locuintelor. Noi propunem construirea unui ansamblu de locuinte sociale care sa fie puse la dispozitie tinerilor cu venituri modeste. Noutatea consta in modalitatea de finantare a acestor constructii si anume obtinerea de bani de pe piata de capital.

  • Este piata de capital o solutie pentru primarii?

    Cu siguranta. Sunt destule primarii care au emis obligatiuni pentru finantarea unor proiecte. Sigur, nu pentru case prin credite imobiliare, deoarece inca nu avem legislatie pentru o piata secundara a creditului ipotecar. Insa obligatiunile emise de primarii pentru alte proiecte au avut succes. Consideram ca Bucurestiul trebuie sa urmeze exemplul acestor primarii si sa apeleze la piata de capital. Finantarea pe piata de capital este o solutie rentabila si pentru cetatenii urbei, deoarece comunitatea locala beneficiaza de noi investitii fara ca taxele si impozitele locale sa creasca.
  • ×
    Subiecte în articol: piata capital