x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Catedrala Neamului, in locul Dracula Park

Catedrala Neamului, in locul Dracula Park

18 Feb 2005   •   00:00

Catedrala Neamului ar trebui construita la Snagov, pe amplasamentul Dracula Park, considera Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI).

FLORINA ZAINESCU

Deoarece proiectul Dracula Park a fost, din diverse motive, anulat, de actualul Guvern, consideram ca locul de amplasare a Catedralei Neamului s-ar incadra cu succes la Snagov, exact pe amplasamentul defunctului Dracula, se arata intr-un comunicat al UNAI.

AVANTAJE. Amplasarea Catedralei la Snagov ar putea accelera tendinta de fuziune a acestei localitati cu Bucurestiul. Iar suprafetele intinse de teren permit realizarea unui mare numar de locuinte pe termen lung, astfel incat Catedrala va fi inconjurata de potentiali enoriasi. Problemele legate de trafic si parcare din Bucuresti ar fi solutionate cu lejeritate la Snagov, prin extinderea DN1 si realizarea Autostrazii Bechtel, fapt ce permite o fluidizare considerabila a traficului dinspre Bucuresti si o buna legatura cu edificiul, isi argumenteaza UNAI propunerea.

Plus ca, la Snagov, s-ar asigura o mai buna vizibilitate a edificiului, din toate directiile. Nu consideram oportuna amplasarea langa Casa Poporului, deoarece, pe langa problemele legate de trafic, ar rezulta doua cladiri imense, inghesuite, ce si-ar anula reciproc personalitatea, sustin reprezentantii UNAI. Si nici amplasamentul din Parcul Carol nu este unul fericit, pentru ca un lucru bun nu trebuie distrus pentru a construi un altul, contestat.

×