x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Colegiu de Cosmetica Medicala la Iasi

Colegiu de Cosmetica Medicala la Iasi

29 Iul 2004   •   00:00

Incepand din acest an, la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi va functiona singurul colegiu din tara care are drept profil cosmetica medicala.

EUGENIA MIHALCEA

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, Vasile Burlui, a declarat ca pe 19 iulie Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat infiintarea a patru noi colegii, doua dintre acestea fiind premiere nationale, informeaza Rompres. Drept urmare, in luna septembrie, va fi organizata o sesiune speciala de admitere pentru ocuparea locurilor la cele patru noi colegii infiintate. "Au fost autorizate o facultate si patru noi colegii, din care doua reprezinta o premiera la nivel national. Este vorba de Colegiul de Cosmetica Medicala si Colegiul de Audiologie", a declarat Vasile Burlui.

MESERIE. Acesta a mentionat ca absolventii Colegiului de Cosmetica Medicala vor fi singurii din Romania care pot fi numiti cu adevarat cosmeticieni. "Atunci cand vorbim despre cosmetica ne referim la ingrijirea pielii, dar de data aceasta prin metode medicale autorizate si nu dupa cele facute dupa ureche, din nu stiu ce zemuri, ci dupa principii medicale bine stabilite", a precizat rectorul Universitatii de Medicina.

Pe langa cele doua colegii, vor mai functiona si Colegiul de Igiena si Sanatate, precum si cel de Tehnica Farmaceutica. In acest sens, Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat cate 25 de locuri pentru fiecare colegiu in parte. De asemenea, tot din toamna vor fi deschise si cursurile Facultatii de Balneokinetoterapie.

×