x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Concursuri de schi la Predeal

Concursuri de schi la Predeal

27 Ian 2005   •   00:00

Iarna este la ea acasa pe partiile de pe Valea Prahovei, iar cei mici si cei mari sunt asteptati deopotriva sa se intreaca in diverse competitii.

Sfarsitul lunii ianuarie ofera iubitorilor sportului alb posibilitatea de a-si masura maiestria intr-un concurs cu traditie si cu o istorie bogata (prima editie a avut loc in 1952). Cupa Alfa la schi se desfasoara astazi si maine la Predeal si cuprinde doua probe: slalom special si slalom urias. Prima proba se va desfasura in cursul dupa-amiezei de astazi, iar cea de-a doua va avea loc maine, pe partia Clabucet Sosire.

INTRECERE. Intre 29-30 ianuarie, tot la Predeal, tinerii si mai varstincii schiori se pot intrece in Cupa Volkl. Aceasta este cea de-a doua etapa a concursului Chalenge Cup, organiata de Volkl. In prima zi se vor desfasura probe de slalom paralel, schi-cross si doua probe de snowboard paralel si cross. Duminica, la concurs pot participa atat seniorii, cat si juniorii, pe categorii, la concursul de slalom urias.

SCHI MILITAR. Sfarsitul lunii februarie aduce in prim-plan o competitie de renume: Compionatul Mondial Militar de Schi. La cea de-a 47-a editie, care se va desfasura intre 20-27 februarie, vor participa 29 de tari, printre care SUA, Germania, Franta, Finlanda, Italia, Austria, Belgia, Chile, Argentina, Maroc si altele. Participantii vor concura la proba de slalom urias, la cea de schi fond (10 kilometri fete, 15 kilometri baieti), biatlon stafeta (7,5 kilometri fete, 10 kilometri baieti) si patrula (15 kilometri fete si 25 kilometri baieti). Organizatorul principal al acestui campionat este Ministerul Apararii, iar coorganizator este Consiliul International al Sportului Militar.

×