x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Constanta - Hartie si felicitari, premii modice la Palatul Copiilor

Constanta - Hartie si felicitari, premii modice la Palatul Copiilor

24 Aug 2004   •   00:00

Hagi a fost elev la Casa Pionierului din Constanta. Andreea Banica a trecut si ea pe la Palatul Copiilor la cercul de estrada. Costi Ionita a ales taraful cand era scolar. Acum Mihai, Alexandru si Victor se pregatesc pentru concursul national de electronica de la Pitesti. Practica fac pe televizorul vechi al bunicii.

Palatul Copiilor din Constanta este in vacanta. Chiar daca aflat la malul Marii Negre, cercurile de caiac-canoe sau scufundari sunt amintiri de care cu greu isi mai aduc aminte si veteranii Clubului. Principalul motiv din cauza caruia s-a renuntat la aceste cercuri este lipsa fondurilor, care se simte si la celelalte domenii. Trei baieti de 12, 13 si 16 ani se pregatesc asiduu pentru concursul national de electronica de la Pitesti. Nu prea mai au timp la dispozitie, dar ca in fiecare an se asteapta la premii si medalii. Mai exact niste diplome, hartii fara valoare. "In urma cu 5, 6 ani primeam din partea sponsorilor materiale, aparate de radio, calculatoare, fabricile de piese veneau cu piese", isi aminteste Florin Cociasu, profesorul baietilor. El si-a petrecut multi ani la Palat, mai intai ca elev care aducea diplome pentru Constanta si acum ca profesor de fizica, antrenor pentru pustii care vin in continuare cu premii acasa. Mai mult, din acest an, la concurs, fiecare judet se poate prezenta cu numai trei elevi in loc de patru. Lipsa de fonduri.

REALIZARI. "In 1976 am luat primul premiu I pe tara. Si apoi nu a existat an fara cel putin doua, trei diplome", completeaza profesorul Cociasu. "Erau mai multi bani pe vremea mea, acum adunam toate vechiturile ca sa mai scoatem cateva piese", spune antrenorul cu regret. Cociasu e mandru de el, ca in fiecare an ii intra macar cinci elevi la Electronica. Victor, Alexandru si Mihai au demontat tot prin casa, au facut si nazbatii, dar se pregatesc serios de concurs. Iar mai departe de Electronica la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Mihai Radu are 13 ani si este elev la Scoala nr. 7 din Constanta. Poate spune despre el ca este veteran, pentru ca anul trecut a luat premiul I la proiectare. A concurat si la sah, dar nu se poate lauda decat cu un loc 40 si ceva, dupa cum spune zambind printre tranzistoare si alte piese aruncate prin diverse plase. (Eugenia Mihalcea)

ACTIVITATI

La Palatul Copiilor se poate face teatru de papusi, teatru scolar, dans modern, ansamblu folcloric, muzica usoara. Cand erau elevi, Andreea Banica a fost la cercul de estrada si Costi Ionita, la taraf. In privinta sportului, Razvan Florea, recentul medaliat cu aur la Olimpiada de la Atena, a facut si el inot la Palat, iar fostul profesor al lui Hagi ii pastreaza si acum carnetul de elev.

×