x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ECONOMIC - Stirile zilei 6 mai 2004

ECONOMIC - Stirile zilei 6 mai 2004

06 Mai 2004   •   00:00

Soarta Petrom, decisa saptamana viitoare

Consultantul privind privatizarea Petrom va decide, 〞probabil saptamana viitoare, daca ofertele depuse respecta caietul de sarcini", a declarat ieri, D.I. Popescu, ministrul Economiei si Comertului. Popescu a refuzat sa comenteze posibilitatea modificarii strategiei de privatizare, astfel incat oferta MOL sa poata fi luata in calcul. Multi analisti avizati ai domeniului caracterizeaza competitia pentru Petrom ca pe una solitara, acreditand superioritatea ofertei OMV, inclusiv a componentei financiare, care s-ar apropia de un miliard de dolari. 〞Surprizele sunt aproape excluse, chiar daca, formal, negocierile cu MOL ar putea continua", crede un observator apropiat al procesului de privatizare. (Adrian N. Ionescu)

Sef nou la FMI

Fostul ministru spaniol al Economiei, Rodrigo Rato, a fost ales noul director general al Fondului Monetar International (FMI), decizie care pastreaza traditia prin care conducerea institutiei creditoare internationale este asigurata de un european. ÑConsiliul Executiv al FMI l-a ales pe Rodrigo Rato "n functia de director general si presedinte al Consiliului Directorilor, pentru un mandat de cinci aniì, se arata "ntr-un comunicat al FMI. Rato a ocupat pozitia ramasa vacanta "n martie, cand Horst Koehler a demisionat pentru a candida la presedintia Germaniei. (Voichita Tudor)

Rezerva BNR a depasit 7 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut in aprilie cu 261,9 milioane de euro, pana la 7,02 miliarde de euro, in principal in urma cumpararilor de pe piata valutara, informeaza un comunicat al bancii centrale. Rezerva a crescut in special datorita cumpararii a 212 milioane de euro din piata interbancara si a intrarilor de 38,9 milioane de euro aferente emisiunii de titluri de stat in valuta lansate de Finante pe piata interna. Cantitatea de aur din rezerva BNR a ramas constanta la 105,1 tone, insa valoarea ei a scazut usor, la 1,095 miliarde de dolari, in conditiile evolutiei preturilor internationale.
×