DESIGN
Primul si cel mai important concept filosofic al scolii de la Bauhaus era construirea viitorului, care viza unirea tuturor artelor intr-o singura unitate ideatica.
De-a lungul timpului, in evolutia designului ca arta si stiinta, s-au remarcat mai multe stiluri cum ar fi: Art Deco, Bauhaus, Modern si altele. Stilul caracteristic scolii de la Bauhaus (1919-1933), se remarca prin utilizarea formelor geometrice clasice: sfera, trunchi de con, cilindru etc. In designul contemporan se constata o revenire a stilurilor, prin crearea unor obiecte care au ca sursa de inspiratie perioada interbelica. Obiectele prezentate (setul din inox pentru ceai) sunt de inspiratie Bauhaus.
Schimbarile aparute in ultimii ani privind impartirea spatiilor au fost un factor de influentare asupra obiceiurilor sociale. Astfel, bucataria incepe treptat sa faca parte integranta din living. Alegerea obiectelor casnice, a aparaturii si a instrumentelor necesare prepararii mancarii este foarte importanta prin faptul ca cele doua spatii fac corp comun.
Inoxul este un material ce se regaseste in multe obiecte de bucatarie si capata valoare prin multiplele utilizari si functiuni. In obiectele din imagini abunda inoxul (eloxat, lacuit sau brut) si nuantele de gri. Inclinatia romanilor spre alimentatia naturala, fara conservanti, face din aparatele destinate stoarcerii fructelor si legumelor o necesitate. Pe piata exista mai multe tipuri de aparate, atat electrice cat si manuale. Pentru a pastra stilul, va recomand aparate cu carcase din inox sau realizate exclusiv din acest material.
Functionalitatea transpusa in forma este motto-ul designerului de obiect si nu numai._Marian Ionescu
|
|
|
Citește pe Antena3.ro