x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Info

IMOBILIARE/Info

28 Ian 2005   •   00:00

29 IANUARIE 2005
PARTENERIAT. Societatea Hoteliera Nord intentioneaza sa constituie un parteneriat cu un alt investitor pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar pe amplasamentul fostului Hotel Oltenia, din zona Garii de Nord din Bucuresti, in prezent dezafectat. Actionarii companiei au aprobat recent constituirea unei firme mixte, in cadrul careia sa detina pachetul majoritar de actiuni. Nord ar putea aloca pentru noua societate un capital de 2 milioane de euro si sa constituie ca aport in natura cladirea si terenul Hotelului Oltenia.

DUBAI. Grupul de firme arabe Al Futtaim intentioneaza sa obtina, in urmatorii sase ani, finantari in valoare de pana la 5,4 miliarde de dolari, pentru a finaliza un proiect imobiliar la Dubai. Proiectul, intitulat Dubai Festival City, prevede constructia unui centru comercial si turistic. Acesta va include locuinte, magazine, hoteluri de lux, precum si un circuit de golf, care ar urma sa fie date in folosinta pana in anul 2011.

SATUL FRANCEZ. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va prelua in administrare, de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), constructiile care compun Satul Francez, operatiunea fiind aprobata joi de Guvern. Potrivit deciziei Cabinetului, imobilele vor fi transmise, cu plata, din domeniul privat al statului si administrarea AVAS in domeniul privat al municipiului Bucuresti si administrarea CGMB, in vederea dezvoltarii fondului de locuinte al municipiului Bucuresti.

ANL. Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Adrian Inimaroiu, a solicitat Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) sa anunte daca va continua sa sustina financiar proiectul de construire a 700 de locuinte in cartierul Nicolae Tonitza. Problema de baza a proiectului - care trebuia sa fie finalizat de multa vreme - este finantarea. Nu ma pot pronunta daca finantarea prin ANL este buna sau nu, insa constat ca din cele sase tronsoane, doar un bloc a fost dat in folosinta, a spus Inimaroiu.

PRIMUL BLOC DIN CARTIERUL TONITZA. Primul bloc din cartierul bucurestean Nicolae Tonitza a fost receptionat joi. Apartamentele arata foarte bine, finisajele sunt bune, locuintele au gresie, faianta, geamuri termopan, parchet. Pot sa spun ca sunt multumit, mai ales ca chiria pentru o locuinta va fi modica, de aproximativ 500.000 lei pe luna, a spus Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4. Blocul situat pe Soseaua Oltenitei cuprinde 10 garsoniere si 14 apartamente cu doua camere.

×