x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Info

IMOBILIARE/Info

21 Ian 2005   •   00:00

22 IANUARIE 2005
CHAMPS-ELYSE-UL OLTENIEI. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, doreste sa faca din centrul Craiovei un Champs-Elys...e al Olteniei si a propus spre aprobare consiliului local studiul de fezabilitate privind amenajarea Pietei Prefecturii si a esplanadei pietonale Calea Unirii. Proiectul de amenajare a fost castigat prin licitatie de firma SC Desco Design din Bucuresti, care vrea sa amenajeze in Piata Prefecturii un spatiu pentru spectacole in aer liber si pentru odihna. Proiectantii propun mutarea statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Piata Prefecturii in zona Bisericii Sfanta Treime. Calea Unirii va fi redesenata si intesata de banci, fantani luminate artistic, cafenele si terase comerciale. Studiul de fezabilitate a costat 700 de milioane de lei, iar in proiectul de buget pe acest an al Craiovei sunt prevazute circa 15 miliarde de lei pentru demararea lucrarilor. (Cristian Vasilcoiu)

HOLCIM. Producatorul elvetian de ciment Holcim va intra pe piata indiana de ciment, a doua din lume ca dimensiuni si nivel de crestere, concomitent cu o prima achizitie in Marea Britanie, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Holcim a inaintat joi o oferta de 3,4 miliarde de dolari pentru compania britanica Aggregate Industries si a anuntat ca este dispusa sa plateasca 583 milioane de dolari pentru firma indiana Associated Cement Companies (ACC). Pe piata indiana, Holcim a format o alianta strategica cu al treilea mare producator local de ciment, Gujarat Ambuja, impreuna cu acesta facand oferta pentru preluarea ACC-cel de-al doilea producator indian din domeniu. Investitorii ACC s-au aratat nemultumiti de valoarea ofertei, considerand ca Holcim incearca sa ii cumpere ieftin.

TERENURI GRATUITE. Primaria Ploiesti a inceput lotizarea terenurilor din Cartierul Ghighiu, aflat la periferia sudica a orasului. Aici vor primi terenuri, cu o suprafata de pana la 300 de metri patrati, cu titlu gratuit din partea primariei, 99 de familii de tineri care se vor muta pe parcursul acestui an in viitorul Cartier al Tineretului. Miercuri au fost deja lotizate si predate proprietarilor primele 10 loturi de teren in cadrul programului guvernamental de alocare gratuita a terenurilor pentru construirea de case. Actiunea va continua si in zilele urmatoare in limita a 56 de loturi, cate au fost deja identificate in zona. Municipalitatea va incepe in aceasta primavara si primele lucrari de infrastructura, dar care se rezuma la amenajarea unui drum balastat. Tinerii care au intrat in posesia suprafetelor de teren au obligativitatea de a incepe sa construiasca o casa in termen de un an de la atribuirea lotului.

×