x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Joie de vivre

Joie de vivre

26 Ian 2005   •   00:00

STIL DE VIATA
Sunt mama si fiica. Pe Dana Savuica o stiti. Fetita ei, Julie, se pregateste pentru petrecerea lui Bubu (e ziua lui) si a inca doua prietene, iar Dana este consilierul ei.

Click pe imagine pentru a urmari fotoreportajul

Femeia, coplesita de problemele cotidiene, isi varsa naduful la shopping. Pentru mine a devenit terapie. De multe ori merg la window-shopping, ma documentez inainte sa-mi cumpar ceva. Probez haine, ma rasfat cu un capuccino la un bar, o salata, merg la cumparaturi cu o prietena.

Un sfat pentru cei care nu isi pot permite sa dea foarte multi bani pe haine: Sa consulte reviste de specialitate, sa mearga la un window-shopping in magazinele scumpe, apoi sa caute lucruri asemanatoare in magazine accesibile. E o chestie de auto-informare.

Imi place sa-mi traiesc viata

Click
Un spatiu comfortabil, dupa o tura prin magazine. A fost o zi excelenta.
Dezinvolta, prietenoasa, mereu cu zambetul pe buze. Ii plac decorurile exotice, e innebunita dupa mancarea asiatica. Iubeste apa, ca orice varsator, nu ii place muntele. E foarte atasata de locurile prin care a trecut macar o data, de obiectele care ii aduc aminte de calatoriile ei prin lume. In casa mea exista multe obiecte cumparate de mine de cand eram mica, de prin tarile pe care le-am vizitat si in care am trait. Ma simt extraordinar cand ma trezesc dimineata si dau cu ochii de masca venetiana luata acum doi ani, sau de tabloul balinez luat din Indonezia vara trecuta.

Obiectele de care se inconjoara au pentru Dana mai degraba o valoare sentimentala. Fiecare obiect reprezinta o amintire draga, mi-ar fi greu sa aleg unul si sa-i spun preferat. Ultimele ar fi scoici din Oceanul Indian si o scoarta de copac pietrificata de lava din Vulcanul Pedang.

Nu crede in valoarea banilor decat daca posesia acestora este dublata de educatie.

Click
Set Sushi 899.000 de lei Pier Import Cadou de la Dan Chisu de ziua Danei.

Bunul gust porneste de la educatia primita de la parinti, de la mediul in care ai trait. Banii nu aduc fericirea si din pacate nici bunul gust nu vine o data cu ei. Un om inteligent investeste banii mai intai in educatie. Niciodata nu am apreciat acele persoane care devin victime ale modei si cred ca, daca sunt burdusite cu etichete de firma, sunt de bon-ton. Acesti snobi sunt de compatimit, intrucat nu banii sunt conditia esentiala pentru a fi parte a unei categorii in care ei se vreau neaparat inclusi.
×