x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old La partia Kalinderu nu merg tunurile

La partia Kalinderu nu merg tunurile

19 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE!
In ciuda eforturilor proprietarilor, concesionarilor sau ale celor care se ocupa cu intretinerea, multe partii din tara inca se confrunta cu numeroase deficiente. Astazi va prezentam problemele partiei Kalinderu, din Busteni. In ciuda eforturilor proprietarilor, concesionarilor sau ale celor care se ocupa cu intretinerea, multe partii din tara inca se confrunta cu numeroase probleme. Astazi va prezentam problemele partiei Kalinderu, din Busteni.
ALEXANDRU NASTASE

AGLOMERATIE. Sute de turisti vin saptamanal la Busteni
Cea mai laudata partie din tara, mediatizata foarte mult in urma redeschiderii, Kalinderu din Busteni, nu s-a ridicat, in opinia multor turisti, chiar la nivelul asteptarilor. Prezentata de autoritatile locale drept cea mai moderna partie din tara, Kalinderu beneficiaza de instalatii de transport pe cablu de ultima generatie si de tunuri foarte performante de zapada artificiala. Patru tunuri pentru producerea zapezii artificiale urmau a functiona non-stop pe partie. Doua dintre ele ar fi trebuit amplasate in zonele cu grad mare de dificultate ale partiei. Tunurile, automate, suporta rotiri de 180 de grade, spre deosebire de cele din Azuga si Predeal, actionate manual si fixe.

NEFUNCTIONAL. Tunurile asteapta repararea hidrantilor

HIDRANTI. Vraja s-a risipit din cauza unor probleme lumesti, dupa cum sustin salvamontistii de la Kalinderu. Practic, hidrantii de pe partie nu functioneaza si, astfel, foarte modernele tunuri de zapada artificiala nu pot fi alimentate cu apa, deci nu pot fi folosite. Seful salvamontistilor din Busteni, Florin Vintila, spune ca spera ca problema sa se remedieze pana la sfarsitul acestei saptamani. Este pacat pentru investitiile care s-au facut la Kalinderu. Pacat ca nu este zapada. Atmosfera este foarte frumoasa aici, mai ales la sfarsit de saptamana, cand vin foarte multi turisti. Noi suntem siguri ca problema se va rezolva, a spus Florin Vintila.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Click
La schi in Zell am See (Austria) - 5 ianuarie 2005. Fotografie trimisa de Nick Eftimie
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
×
Subiecte în articol: kalinderu